DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ecclestone-nak nem kell két spanyol verseny

Az F1 ura tagadta Madrid érkezését, miközben kiemelte: neki ugyan nincs a csapatok hozzájárulására szüksége ahhoz, hogy egy évben 20-nál több verseny alkothassa a szezont.

A héten érkeztek a hírek egy utcai pályáról Madrid belvárosában, amely a közeljövőben Formula-1-es versenynek adhat helyet: az eseményt elsősorban magánpénzből finanszírozná üzletemberek egy csoportja, akik a spanyol El Confidencial szerint már banki garanciákat is kaptak.

Bernie Ecclestone viszont tagadta az új verseny érkezését, mikor a Formula-1 üzleti ügyeire specializálódott Christian Sylttal beszélt. „Beszéltem róla egy csoporttal, de nem történt semmi. Nem fogunk Madridban versenyezni. Nem kell második spanyol verseny, bőven elég, amennyi van” – idézi Ecclestone szavait a Forbes.

Baku lesz az F1 egyik legújabb egzotikus helyszíne


Új helyszínek azonban bőséggel érkeznek a jövőben, 2016-ban Azerbajdzsán csatlakozik, és Las Vegas nagydíját is erősen pletykálják. Ezzel a futamok száma 20-ra nőne, amihez elméletileg a csapatok külön beleegyezését kellene kérnie. De nem Ecclestone szerint.

„Ha több mint 20 versenyt akarok, nincs szükségem a csapatok hozzájárulására. Nem gondolom, hogy szükségem lenne. Nem érdekel a hozzájárulásuk, hogy pontosabb legyek” – mondta a megalkuvást nem ismerő üzletember, aki a Brit Nagydíj körüli eseményekről is véleményt mondott. Több fontos vezetőt felfüggesztettek, köztük a Silverstone-i pálya főnökét. „Nem tudom, mit csinálhatott. Minden váratlanul történt. Minden rendben volt, aztán egyszer csak a fejes, akivel üzletet szoktunk kötni, eltűnt. Ezzel kapcsolatban soha nem mondott nekem semmit.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: