DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Rosberg önzőbb lesz az utolsó versenyeken

Mivel a Mercedes már megszerezte az F1-es konstruktőri bajnoki címet, Nico Rosberg jobban előtérbe helyezi saját érdekeit a három zárófutamon, hogy legyőzze Lewis Hamiltont az egyéni versenyben.

Hamilton négy nagyíjat nyert meg sorozatban, emiatt Rosberg, aki a szezon nagy részében vezette a bajnoki táblázatot, 17 pontos hátrányba került hozzá képest. Az utolsó versenyen még 100 pont szerezhető, az pedig matematikailag is majdnem garantált, hogy Mercedes-pilóta nyeri meg a bajnoki címet.

„A hátralevő pályák a kedvenceim” – mondta a német pilóta a Sport Bildnek Austin, Interlagos és Abu Dhabi hármasáról. Sokan úgy gondolják, Rosberg, akit korábban fejben erősebbnek neveztek, lélektani hátrányban került a csúcsformában levő csapattárshoz képest. „Sosem éreztem úgy, mintha sarokba lennék szorítva. Egy vadász vagyok, a bajnoki címre vadászom, és nincs okom arra, hogy feladjam.



„Kemény csata várható három nehéz versenyen. És ahhoz nem fér kétségem, hogy miután eleget foglalkoztam a csapattal, most több minden fog szólni a saját érdekeimről” – szögezte le Rosberg. A Mercedes az Orosz Nagydíjon elért 1-2-es eredménnyel biztosította be a konstruktőri elsőséget.

A négyszeres világbajnok, Alain Prost szerint a helyzet Hamiltonnak kedvez, de nem írná le a másik esélyest sem. „Hamilton van előnyben, de bármikor elkövethet egy hibát a rossz pillanatban. 55-45 százalékot mondanék” – számszerűsített a francia versenyző. Rosberg honfitársa, Heinz-Harald Frentzen különleges stratégiát javasol: szerinte a német pilóta akkor szerezheti meg az áhított trófeát, ha úgy tesz, mintha lemondott volna róla.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: