DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Nissany sikeres F1-es tesztje

A Magyarországon élő és versenyző Chanoch Nissany fia, Roy Nissany, aki 16 éves koráig maga is magyar licensszel versenyzett, a mai napon apja nyomdokaiba lépve F1-es autót tesztelhetett.



Chanoch Nissany a 2005-ös Magyar Nagydíj pénteki napján vezethette a Minardi akkori Formula-1-es versenygépét, míg fia, Roy számára ma jött el a nagy nap. Menedzserével, a magyar Oláh Gyárfással 10 éve dolgoztak azon, hogy megnyíljon előtte ez a lehetőség, úgyhogy az idén az F3 Európa-bajnokságon vitézkedő izraeli fiatalember igyekezett két kézzel megragadni ezt a lehetőséget, és kiélvezni minden pillanatát.

A pilóta csütörtökön a Sauber C31-es kódjelű versenygépét tesztelhette a valenciai Ricardo Tormo aszfaltcsíkon, ahol egy híján száz kört tett meg, ez 396 kilométernek felel meg. A nap végén a következőképpen értékelt:

„Csodálatos volt ez a nap. Most először vezettem egy Formula-1-es autót, és nagyszerű érzés volt. Az elején elég izgatott voltam, míg most, a nap végén sokkal tapasztaltabbnak érzem magam, mint előtte. Nem volt könnyű hozzáigazítani a vezetési stílusomat ehhez az autóhoz, és hozzászokni, hogy ilyen sok leszorítóerő áll a rendelkezésemre a gyors kanyarokban, de úgy érzem, sikerült jól megoldanom a feladatot. Nagyon elégedett vagyok a mai nap alakulásával, nemcsak a saját magam, de a csapat szempontjából is, mert mindenki nagyon professzionális módon dolgozott. A valenciai pályát már ismertem korábbról, úgyhogy ez valamelyest megkönnyítette a dolgomat” – nyilatkozta a Sauber hivatalos sajtóközleményében Roy Nissany.

Legyünk rá büszkék, hiszen ez a fiatalember sokáig magyar licensszel versenyzett, édesapja ezer szállal kötődik hazánkhoz, a menedzsere is magyar, egyszóval az ő sikere félig-meddig magyar siker is. 

Szerdán egyébként egy kínai pilóta, Adderly Fong vezette a C31-est, Nissanyhoz hasonlóan ő is 99 kört teljesített a 2012-ben négy dobogós helyezést is begyűjtő F1-es modellel, Nissany nála 0,3 másodperccel jobb köridővel zárta a sauberes tesztet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: