DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Sauber: Így nem lehet megítélni a pilótákat

Az idén pontot sem szerző svájci istálló főnöke, Monisha Kaltenborn arról beszélt, a csapat idei formája miatt lehetetlen megítélni, mennyire teljesít jól vagy rosszul két versenyzőjük.

 Az egykor sokkal jobb időket látott Sauber képtelen volt pontot szerezni a szezon eddigi 16 futamán, a mezőnyből egyedül a Caterham mondhatja el magáról ugyanezt. Nehéz megmondani, hogy ezért mennyire hibáztatható az autó, és mennyire a két versenyző, Adrian Sutil és Esteban Gutierrez, akiknek jövője még kérdéses.

„Számomra fontosabb, hogy mielőtt értékelnénk a versenyzőinket, az általános csomagra és teljesítményre vessünk egy pillantást, azzal pedig nem vagyok elégedett, nem lehetek az” – mondta Monisha Kaltenborn csapatfőnök a crash.net oldalnak. „Ennek többféle különböző oka van, közéjük tartozik a karosszéria, a hajtáslánc – az egész működése egyben –, és aztán természetesen azt is kijelenthetem, hogy bizonyos emberek a csapatban szintén hibákat követtek el. Nem szeretném azt mondani, hogy ez egyoldalúan a versenyzőkön vagy csapaton múlt, mert együtt alkotjuk a csapatot. Néha a svájci személyzet hibázott, néha valamelyik versenyző, de ez is része az egésznek.”



Természetesen azt is megkérdezték a csapatvezetőtől, milyen esélye van a két versenyzőnek arra, hogy jövőre is a csapat tagja maradjon. „Nem fogom kommentálni a versenyzői felállást, azt remélhetőleg még ebben a szezonban be fogjuk jelenteni” – hangzott Kaltenborn válasza.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: