DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„Ha Alonso nem volt rá képes, Vettel sem lesz”

Ugyan hivatalosan még be sem jelentették Sebastian Vettel érkezését a Ferrarihoz, nem lehet túl hízelgő a német számára, hogy többen máris leírták annak esélyét, hogy a négyszeres bajnok képes lenne majd életet lehelni az évek óta küszködő olasz csapatba.

Vettel helyzete látszólag hasonló ahhoz, mint amikor Michael Schumacher érkezett meg 1996-ban a csúcson már régóta nem járó maranellói csapathoz, amit aztán 4-5 év küzdelmes munka után tudott ismét bajnokká tenni ő és az új vezetőség. Többen is kétlik azonban, hogy egy másik német, a Red Bulltól érkező 27 éves Vettel is képes lesz majd megismételni honfitársa sikerét.

Dppi_00113006_029



Ez a véleménye például Schumacher korábbi menedzserének, az Auto Bildnek nyilatkozó Willi Webernek is, aki maga is testközelből láthatta, hogy mi zajlott Maranellóban az előző évezred végén.

„Ha valami nem működik jól, a Ferrarinál jóval nagyobb nyomás fog rá nehezedni, mint bárhol máshol. Ott nem mindig móka és kacagás az élet, gyakran közbeszól a politika is. És szerintem ha Fernando Alonso nem tudott megbirkózni a helyzettel, akkor senki sem tud” - mutatott rá.

Szintén az Alonsóval való összehasonlítás miatt szkeptikus Robert Kubica is: „Szerintem Vettel nem olyan erős, mint Fernando, aki még egy nagyszerű autó nélkül is tudott versenyeket nyerni” - mondta a lengyel az olasz Sky-nak.

Ráadásul jelenlegi főnöke, Helmut Marko is úgy véli, hogy Vettelre nehéz sors vár, miután elhagyja a Red Bullt a mezőny legnagyobb tradíciókkal rendelkező csapatának kedvéért.

„Michaelnek segítségére volt a korlátlan tesztkilométer és a Bridgestone-nal való szoros együttműködés. Ezek olyan előnyök, amelyek már nem állnak a csapat rendelkezésére napjainkban” - utalt a Red Bull tanácsadója a sport megváltozott körülményeire és szabályaira.

Az olasz Autosporttől eközben további aggodalomra okot adó hírek érkeztek, hiszen állításuk szerint a 2015-ös autóról érkező első szélcsatornás adatok nem túl lelkesítőek Maranellóban. Persze az igazság majd csak a márciusi szezonnyitón derül ki, addig pedig még hosszú út áll mindenki előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: