DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Coulthard: Idén Hamilton lesz a világbajnok

Hiába fejezte be a Forma-1-es pályafutását világbajnoki cím nélkül, David Coulthard nevét aligha feledik a rajongók. Minden idők egyik legtapasztaltabb és legnépszerűbb F1 pilótája a napokban a „szomszédba”, az osztrák Spielbergbe látogatott a „Ladies Day” alkalmából.



Itt nyilatkozott a SportKlub Dodzsem című műsorának. Beszélt a női sofőrökről, a mindennapjairól, Jules Bianchi szörnyű balesetéről és arról is, hogy szerinte Lewis Hamilton lesz a világbajnok.

A 247 Forma-1-es futamon elinduló Coulthard Világi Péternek nyilatkozott a hölgy sofőrökről. „A női vezetők biztonságosabban vezetnek, a biztosítási adatok is ezt igazolják” – mondta a versenyző, aki szerint a magabiztosság a legfontosabb bármilyen autó volánja mögött. Ha csúszik a kocsi, megfogni kell, nem pánikolni. „A nővérem is versenyzett, Susie Wolff pedig a csapattársam volt és igen gyors. Ha a nőkön bukósisak van, ők is csak ellenfelek” – magyarázta Coulthard.

A skót mesélt a mindennapjairól: rengeteget utazik, jótékonysági eseményeken vesz részt, kommentátorként dolgozik és persze vezet is. Jules Bianchi balesetéről szólva Coulthard elmondta: az egész motorsport közösséget megrázta a szörnyű esemény, de biztos abban, hogy a jövőben senki se ütközhet majd a pálya szélén traktorral, vagy más kisegítő járművel. Ami pedig a világbajnokságot illeti: a többszörös futamgyőztes arra tippel, hogy Lewis Hamilton lesz idén a győztes. „Kerék-kerék elleni csatában kell győznie Rosbergnek Hamilton ellen, de én úgy látom, Lewis az esélyesebb” – nyilatkozta Coulthard. 

Coulthardról és a női versenyzőkről még többet megtudhat a ma esti Dodzsemből, 22:50-től a SportKlub műsorán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: