DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Massa: Kimivel fejben van baj

Korábbi csapattársa fejtegette, miért marad alul az F1-es világbajnok Kimi Raikkönen rendszeresen Fernando Alonsóval szemben: szerinte Alonso gyengítette meg mentálisan.

„Azt hiszem, Kimi problémája pszichológiai” – kezdte a Williams pilótája, aki 2007 és 2009 között három évet töltött el Raikkönen csapattársaként a Ferrarinál. Utána Fernando Alonso érkezett mellé. „Én is sokat szenvedtem, amikor Alonso jött. Kimi kétségtelenül sokkal jobb, mint amit mutat, már csak abból kiindulva, mit ért el a múltban.”

„De Alonsóval egy csapatban Raikkönen kissé elveszítette a fejét, és nem olyan munkát végez, amire képes lenne” – magyarázta egy brazil sportnapilapnak adott interjújában. „A részletek világában élünk, és ha ez pszichológiailag nem áll össze, nem lehet tökéletes munkát végezni. Könnyű azt mondani, hogy Kimi alulmotivált, ahogy rám is mondták a balesetem miatt.”

Alonso, Massa és Raikkönen a 2008-as Brazil Nagydíj dobogóján - az évek során mindenki mindenkinek volt csapattársa


„Szerintem Alonso a mezőny legerősebb versenyzője. Szóval, hacsak nem vagy tökéletes, nagyon nehéz elé kerülni. Alonso nagyon intelligens is, és a maga oldalára tudja állítani a csapatot. Emiatt a másik versenyző szenved. Ha azt látod, hogy a csapattársad több figyelmet kap a csapattól, nagyon nehéz fordítani a helyzeten.”

Fernando Alonso eddig 141 pontot szerzett az év folyamán, vele szemben Raikkönen csupán 47-et – a finn kedvence, a Belga Nagydíj volt az egyetlen, ahol határozottan erősebbnek mutatkozott a csapattársnál. Mégis Kimi Raikkönen lesz az, aki nagy valószínűség szerint jövőre is marad az istállónál, mellé Sebastian Vettel érkezhet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: