DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Jöhet Madrid, 2016-tól 20 feletti verseny

Bernie Ecclestone nemrég ismét arról beszélt, hogy az F1-es szezon hosszát a rekordot jelentő húsz verseny fölé emelnék, hiszen sorban állnak az új helyszínek a naptárba kerülésre várva.

A spanyol Confidencial állítása szerint Bernie Ecclestone spanyol üzletemberekkel egyeztet arról a lehetőségről, hogy futamot rendeznének a spanyol főváros, Madrid utcáin. A hírek arról szólnak, hogy Ecclestone már meg is kapta a részletes üzleti tervet és a bankgaranciákat a futamról, melynek éves költségvetése mintegy ötvenmillió euró lehet, mindezt magánpénzből – de ettől függetlenül intézményi, politikai és társadalmi támogatásra szorul, minden ilyen nagy projekthez hasonlóan.

madrid



Spanyolországnak állandó helye van a versenynaptárban, sőt 2008 és 2012 közt két futamot is rendeztek az országban, az állandó barcelonai aszfaltcsík mellett a valenciai kikötőben kialakított utcai jellegű pálya is vendégül látta az F1 mezőnyét, ám ez a helyszín nem aratott osztatlan sikert. Azt egyelőre nem tudni, hogy ha Madrid valóban érkezik, azt a Barcelona helyett vagy mellé teszi majd, mindenesetre tény, hogy a Circuit de Barcelona-Catalunya szerződése 2016-van lejár.

Madrid a negyedik helyszín, mely a tervek szerint a közeljövőben csatlakozik az F1 versenynaptárához. Mexikó az idei halasztás után jövőre tér vissza a programba, ezzel érik a bűvös 20-as számot, mely több csapat szerint a maximum, ami kivitelezhető. Azerbajdzsán 2016-ban csatlakozik, s emellett Ecclestone egy Las Vegas-i futamról is egyeztetett már.

Az mindenesetre a legtöbb rajongó számára megnyugtató lehet, hogy a 83 éves milliárdos tervei szerint egyetlen jelenlegi helyszín sem fog eltűnni Azerbajdzsán érkezése miatt: „Valószínűbb, hogy 20 fölé megy a naptár Bakuval, mint hogy elveszítünk egy versenyt” – mondta Ecclestone a Forbesnak még a múlt héten.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: