DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Frentzen Rosbergnek: Csak nyugalom!

A korábbi F1-es versenyző, Heinz-Harald Frentzen nyugalomra inti honfitársát, Nico Rosberget – szerinte a Mercedes-pilóta csak akkor szerezhet világbajnoki címet, ha úgy tesz, mintha már lemondott volna róla.

Lewis Hamilton megnyerte a legutóbbi négy nagydíjat, ezzel tetemes hátrányból 17 pontos előnybe került a pontverseny élén. A 90-es évek egyik sztárja, Frentzen sem kételkedik benne, hogy a brit versenyző csúcsformában van. Szerinte Rosberg csak egyféle mentalitással szerezheti meg a bajnoki címet.

„Nico azért követ el hibákat, mert nem szabad fejben. Azt kell tettetnie, mintha a bajnoki harc már véget ért volna” – árulta el különös tanácsát Frentzen. „Csak akkor tud igazán lenyugodni, ha már nem gondolkodik róla. Hamilton az, aki mentálisan erős és totálisan nyugodt. Ez látszik minden apró mozdulatán. Ahogyan bemászik az autóba, ahogyan felveszi a kesztyűit.”



Ami biztos, Hamilton nagy magabiztosságot mutat – még akkor is, ha a duplapontos finálé Abu Dhabiban megnöveli annak esélyeit, hogy egy fölényesen vezető pilóta elbukja a végső sikert. „Nagyon sok pontot osztanak az utolsó versenyen, a bajnokság ott fog eldőlni” – vélekedik a pontverseny éllovasa. „De nincs szükség arra, hogy aggódjak. Nem jó azon töprengeni, hogy mi lesz akkor, ha ez történik, vagy az történik. Vagy akár azon, hogy mi lesz, ha én nyerek. Kiélvezem a jelenlegi pillanatot, és gondoskodok róla, hogy a következő három versenyen jobb legyek Nicónál.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: