DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Spa: Az Infiniti lenyúlná az Eau Rouge nevet

A Red Bull F1-es csapatának főszponzora, az Infinitit birtokló Nissan jogi vitába keveredhet a spái F1-es pályával az Eau Rouge kanyar névhasználati joga miatt.

infiniti_q50_eaurouge



A Red Bull főszponzorát, az Infinitit is birtokló japán autógyártó, a Nissan alaposan felbőszítette a spái F1-es versenypálya vezetőit, hiszen a cég Q50-es autójának Sebastian Vettel által tervezett változatát Q50 Eau Rouge névre keresztelték, s meg is próbálták levédetni a márkanevet. Az autó egyelőre csak koncepció, és nem tudni, hogy jövőre megkezdik-e a gyártását, a nevet be akarja biztosítani a Nissan.

Spában persze nincsenek elragadtatva ettől, hiszen a legendás kanyar nevének használati joga ezzel a japánok kezébe kerülne. A pálya igazgatója Pierre-Alain Thibaut a Bloombergnek nyilatkozott erről: „Mintha el akarnák lopni a brandet a pályától. Úgy gondoljuk, hogy ennek semmi köze a fair playhez” – mondta.

infiniti_q50_eaurouge2

 Az autót egyébként a november első hétvégéjén rendezett USA Nagydíjon kívánják bemutatni, ekkor maga Vettel vezeti majd körbe a gépet az austini pályán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: