DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Williams már csak a Ferrarira koncentrál

Felipe Massa, a brit csapat pilótája arról beszélt, az istálló előtt már csak egyetlen cél lebeg a szezon hátralevő versenyein: megőrizni a Ferrarival szemben a konstruktőri bajnokság dobogós helyét.

Az idén hat dobogót szerző Williams harmadik a csapatok pontversenyében. A Red Bull előnye a második helyen hozzájuk képest 126 egység, szinte befoghatatlan: a negyedik helyezett Ferrari előtt azonban 28 ponttal állnak. Bár az elmúlt futamokon a Williams egyértelműen jobb volt az olaszoknál, Felipe Massa figyelmeztetett, a maradék három versenyen figyelni kell rájuk.

„Az egyetlen dolog, amit el szeretnék érni, hogy a Ferrari előtt legyek. A csapat számára a cél az, hogy előttük végezzünk. Sajnos a problémám miatt Szocsiban sok pontot veszítettünk. Öt egységet így is hoztunk a Ferrarin, de minimum tízzel többet tudtunk volna, ez pedig egy konzervatív becslés” – mondta Felipe Massa a jövő hétvégi USA Nagydíj előtt.



„Igazán rendben lett volna, ha harmadik és negyedik helyen végzünk. De nem tudtunk a megbízhatósági problémák miatt, amelyek az időmérőn értek minket. Azt hiszem, ez a fő: erre kell összpontosítanunk, és nem szabad megbízhatósági hibáknak előjönniük az utolsó versenyig. Az autónk gyors, a tempónk jó, és tudjuk, hogy problémák nélkül a Ferrari előtt lehetünk, és még sok más csapat előtt is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: