DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Tényleg szüksége van Las Vegasnak az F1-re?

A napokban Bernie Ecclestone elhintette, hogy Las Vegas városával is tárgyalásokat folytat egy esetleges Formula-1-es futammal kapcsolatban, a neves szakíró, Joe Saward szerint azonban a kaszinóváros nincs rászorulva az autósport rajongók pénzére, és valójában Bernie is valami máson töri a fejét.

picture (1)



 

A FOM elnökének szavai meglepetésként, minden előzmény nélkül érkeztek, bár bizonyára sokak érdeklődését azonnal felkeltette a nevadai államba való F1-es visszatérés lehetősége. A sport már rendezett két futamot Vegasban még 1981-ben és 1982-ben, bár az akkori, parkolóban kialakított egyhangú és forró pálya helyett a mostani elképzelések szerint a város központjában száguldana a mezőny.

Joe Saward azonban úgy látja, hogy nem csak Vegas nincs rászorulva az F1-re, valójában Ecclestone-nak sincs esze ágában se, hogy oda vigye a sportot.

„Vegasnak évente 39 millió látogatója van. A város 150 000 hotelszobával rendelkezik, amelyek átlagosan 84 százaléka folyamatosan ki van adva. Nincs szükségük az F1-re és nem is fognak fizetni érte. A szerencsejátékokból nagyjából 9,6 milliárd dollár bevételük származik egy évben” - mutatott rá az elismert szakíró.

„Persze biztosan szívesen növelnék tovább ezeket a számokat, de ez még nem teszi indokolttá, hogy az F1-be fektessenek be. Nem versenyőrültekre van szükségük, akik 30 dollárt költenek el a kaszinóban és a saját lakókocsijukban alszanak. Nekik olyan álmodozók kellenek, akik napi 250 dollárt fizetnek szerencsejátékra és legalább még 500-at a szállásra és az italra.”

„Bernie sohasem beszél csak úgy tervezett versenyekről, ha nem akar vele semmi üzenni. Olyan ő, mint egy varázsló. Nem arra kell figyelni, hogy hol csap lármát, hanem arra, hogy eközben mit csinál a kezével - és valószínűleg éppen egy-két zsebben nyúlkál vele. Közeledik Austin, ezért azt gyanítom, hogy Mr. E. valaki mástól szeretne aláírást szerezni egy másik szerződésre, és két hét múlva lesz is valami bejelentenivalója.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: