DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

AFM május: Hamilton - Vb-cím és zongoraszó

Megjelent Magyarország motorsport magazinjának legfrissebb száma, amelyben részletesebben megismerhetjük az F1-es mezőny talán legösszetettebb személyiségének, Lewis Hamiltonnak az életét.

A versenyző, aki a nagydíjhétvégék alatt olykor a szállodai szobájába is rendel magának egy zongorát, hiszen a dallamok segítenek neki legjobban relaxálni. Lewis Hamilton jóval sokszínűbb és képzettebb figurája a Formula-1 mezőnyének, mint az sokak számára lecsapódik a közösségi médiában magamutogatónak tűnő britről. Háromszoros bajnokként elérte húsz éve kitűzött célját, idei problémás szezonkezdetét pedig higgadtabban kezeli, mint talán bárki más tenné. Az Autósport és Formula Magazin hasábjain a Mercedes pilótája beszél az F1-en belüli és kívüli életéről, valamint előretekint, mit is tartogathat számára a jövő.

_2016-05 cimlap



Van valami, amit csak 16 versenyző ért el a Formula-1 története során, ennyien tudtak ugyanis egynél többször feljutni a sport csúcsára. Az egyszeres és a többszörös világbajnokok között pedig nagyobb a különbség, mint gondolnánk, hiszen egy adott évben sokaknak kijöhet a lépés, ha megvan ehhez a kellő tehetség és technikai fölény. Az AFM utánajár, mi az az összetevő, ami elválasztja az F1 legnagyobbjait az alkalmi győztesektől, azaz miért nem említhető Kimi Raikkönen, James Hunt és Damon Hill ugyanazon a lapon, mint Fernando Alonso, Lewis Hamilton vagy Ayrton Senna.

A Formula-1 az elmúlt hetekben kínos botrányba sodorta magát azzal, hogy mindenképpen változtatni akart az időmérő edzés lebonyolításának menetén. Napjaink nézőorientált világában minden nagy nemzetközi sorozat számára fontos, hogy a versenyhétvége minden pillanata fenntartsa az érdeklődést, de miért van az, hogy mindig az királykategória körül alakul ki a legnagyobb felhajtás? Milyen célt kell egyáltalán szolgálnia egy kvalifikációs edzésnek, és vajon a többi sorozat rendszere jobban működik-e, mint az F1-é? Ennek járt utána elemzésében az Autósport és Formula Magazin.

Tehetsége alapján már régen a mezőnyben kellene lennie, mégis egy hatalmas balesetre volt szükség ahhoz, hogy Stoffel Vandoorne debütálhasson a Formula-1-ben. Noha most is csak egyszeri beugrásra kapott lehetőséget, a belga azonnal bizonyította, hogy mit várhatunk tőle, ha végre épkézláb versenyzői szerződést kap valamelyik csapattól. Ritkán fordul elő, hogy egy ilyen erős előmenetellel rendelkező és ekkora tehetségnek tartott pilótának ennyit kelljen várnia az áttörésre. Még mielőtt Vandoorne végleg megvetné a lábát az F1-ben és elkezdené halmozni a sikereket, a magazin körképet ad arról, miért is magasztalja mindenki az egekig a McLaren fiatal pártfogoltját.

Jelenleg is négy pilóta van a mezőnyben, akinek már az apja is F1-es versenyző volt, és immár nem légből kapott azt feltételezni, hogy a következő másodikgenerációs debütálók egyikét Schumachernek fogják hívni. A 17 éves Mick éppen az apja súlyos síbalesetét követő évben kezdett tündökölni a világ legjobb gokartosai között, és bár első formulaautós szezonja még sokakat elbizonytalanított a tehetségét illetően, 2016-ot már lehengerlő formában kezdte az utánpótlás-sorozatokban. Az AFM körbejárja a Mick Schumacher-jelenséget, számításba véve a fiatal németre nehezedő extrém nagy terhet, és felteszi a kérdést: vajon milyen esély van arra, hogy az F1 történetének legsikeresebb pilótáját fia is kövesse a királykategóriában?

További témák a lapból:

- Bahreini és Kínai Nagydíj versenyriport

- Technika: Bokszkiállások

- Dávid Sándor különvélemény rovata

- Rosbergék számokban - Górcső alatt apa és fia

- „Aszfaltátadás” a Hungaroringen - Még ízlelgetjük a szót

- A jövő megérkezett: Jön a Robotautók versenye

- WTCC: Erős szezonkezdés a Hondától

- ETCC: Zengőék új reménysége

- Roncs-abroncsok: A Michelin esete a MotoGP-vel

- Mekkorát szól majd a Toyota visszatérése a WRC-be?

- Herczigék győzelemmel indították a Rali-ob szezonját

- Miskolc Rali műsorfüzet

- Ralikrossz: Kisst nem lehet legyőzni

- Model  - Megérkezett a Tesla népautója

- Egy lány és egy autó: Rebeca és az Audi R8

A legfrissebb AFM a MotoGP, a rali-vb és a többi népszerű hazai és nemzetközi autósport-széria híreivel és háttéranyagaival megvásárolható az újságosoknál vagy előfizethető a formula.hu weboldalán.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: