DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Bús Edináék első vizes kalandja

Május 30-án a legjobb magyar autó- és motorversenyző hölgyek egy elitcsapata ezúttal vízen fogja összemérni egymással gyorsaságát egy külön számukra kiírt jet-ski versenyen. A lányok csütörtökön teljesítették első edzésnapjukat a dunaharaszti tavon.

A Sea-Doo Ladys Cup versenyén a legjobb magyar autó- és motorversenyző hölgyek közül kilencen – Bús Edina, Kis Viktória, Dancsó Adrienn, Gerencsér Kincső, Berezvay Emese, Szauberer Nikoletta, Kapitány Dorottya és Pánczél Gyöngyi – a 2015-ös Jet-Ski Magyar Bajnokság első futamának keretében fognak harcba szállni a Formula.hu Nagydíjért a jet-ski sport Hungaroringjének is nevezett tavon, Dunaharasztiban.

A hölgyeknek a JetPower Kft. minden, az induláshoz szükséges felszerelést biztosít, így a jet-skit, a benzint és a védőfelszerelést is, míg Gacsal Balázs magyar bajnok versenyző felügyeletével két előzetes edzéslehetőséget is biztosítanak nekik. Ezek közül az első edzésre már sor is került, csütörtökön ugyanis a zord időjárási körülmények ellenére lelkes és mosolygós, tanulni vágyó versenyzőhölgyekkel telt meg a Dunaharaszti tó felszíne.

„A pokoli időjárási körülmények és a jéghideg, csípős szél ellenére nagyon lelkesek voltak a lányok, és számunkra is nagyon pozitív volt ez az első tapasztalat” – árulta el érdeklődésünkre Bóday Pál, a verseny szervezéséért felelő JetPower Kft. kommunikációs igazgatója. „Nagyon profi és fegyelmezett volt a lányok hozzáállása, ami megerősített minket abban, hogy a kezdeményezésünk jó, mert máris szereztünk néhány lelkes sportbarátot a jet-skizésnek. Nagyon ügyesek voltak a lányok, nagyon gyorsan akklimatizálódtak azok is, akik most ültek életükben először jet-skin, és nagyon élvezték az első edzést mindannyian. Volt, akit szinte úgy kellett leszedni a végén a jet-skiről, mert ha tehetné, még azóta is ott ülne rajta, és szelné vele a habokat!”

A női kupában egy 90 lóerős Sea-Doo Spark versenyhajóval száguldhatnak majd Bús Edináék, de a csütörtöki edzésen nemcsak ezzel a járművel ismerkedhettek meg, de egyúttal Gacsal Balázs 300 lóerős Sea-Doo RXPX versenyhajóját is kipróbálhatták. Ez utóbbi jet-ski 130 km/órás végsebességre képes, ami aszfaltra átszámítva nagyjából 300 km/órát jelent. A nagy sebesség, az adrenalin és az új kihívás a képek tanulsága szerint hamar fülig érő mosolyra is húzta a lányok arcát.

A mostani edzésen a verseny indulói közül néhányan, így Kis Viktória és Dancsó Adrienn egyéb versenyzéshez kötődő elfoglaltságaik miatt még nem tudtak részt venni, de a jövő pénteki második szabadedzésen már ők is ott lesznek. Ezt a tréninget már a rendes, versenyre kijelölt pályán tartják majd Gacsal Balázs, Gerencsér Csaba (többszörös magyar bajnok, Európa-bajnok és világkupa-győztes versenyző) és Czeller Béla (a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke) felügyelete mellett és instrukciói szerint. 

A rendezők már a jövő pénteki szabadedzésen, majd a szombati versenyen is nagyon sok szeretettel várnak mindenkit, akik egy Budapesthez közeli tóparton, kulturált környezetben szeretnének eltölteni egy jó hangulatú családi hétvégét, miközben a Jet-Ski Magyar Bajnokság futamai mellett a legjobb női autó- és motorversenyzők jet-ski tudását is megfigyelhetik. Az esemény egésze ingyenesen látogatható, és a helyszínen a versenyek mellett egy autó-motorkiállítás is megtekinthető lesz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: