DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Egyéb

Oláh Gyárfás az MNASZ új elnöke

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség mai tisztújító közgyűlésén eldőlt: Oláh Gyárfás váltja Benyó Miklóst a szövetség elnöki székében. Az új vezet 53, elődje 49 voksot gyűjtött be a titkos szavazáson.

A tisztújító közgyűlés még délelőtt vette kezdetét, de a tagság képviselői órákon át tartó vitát folytattak az alapszabály megújításának kérdésében. Magára az elnökválasztásra délután 5 óra magasságában tértek rá, és néhány órán belül a titkos szavazás eredményeként megszületett az eredmény: Oláh Gyárfás az MNASZ új elnöke.

Oláh Gyárfás csütörtökön részletesen ismertette saját elnöki programját, lássuk, milyen jövőképet vázolt fel akkor megválasztása esetén, hiszen ez ma este aktualitást nyert. A programterv ide kattintva olvasható.

Oláh Gyárfás, az MNASZ új elnöke


Mit kell tudni Oláh Gyárfásról?

Született: 1978. június 23-án, Budapesten

Tanulmányok: közlekedésgépészeti szakközépiskola, informatikai manager

Nyelvismeret: középfokú angol-német, alapfokú olasz

Sportszakmai életút: mini motoros; gokartos (sokszoros magyar bajnok, 2004-ben a ROK Grand Final Világbajnokság IV. helyezettje); éven át az MNASZ Gokart Szabályalkotó Bizottság tagja; az FIA gokart szakágának (CIK) Rendezői és Pálya Homologizációs Bizottságának tagja, a Kart 2000 Sportegyesületet alapítója

Főbb tisztségei, munkái: Az MNASZ elnökségi tagja, az Utánpótlás Bizottság vezetője (2014-től); a Balaton Park Circuit projekt sportszakmai vezetője (2013-tól); a G1 Sport Management sportmenedzsere (2010-től); a Fitness Factory Sportközpont társtulajdonos-ügyvezetője (2009-től); MNASZ amatőr gokart bajnokságának szervezője (2006-tól); az Euroring beruházás szakmai vezetője, üzemeltető ügyvezetője (2004-2010).

Major György, az MNASZ új alelnöke

Új alelnöknek Major Györgyöt választották meg, ő 71-29-es szavazati aránnyal múlta felül Móczár Pétert. Major György az MVM Zrt. értékesítési vezérigazgató-helyettese, 46 éves villamosmérnök, közgazdász, korábban az ügyfélszolgálati igazgatói pozíciót töltötte be, majd vezérigazgatói kinevezéséig a Magyar Posta értékesítési ágazati igazgatói teendőit látta el. Korábban az ELMŰ Nyrt.-nél, illetve az ÉMÁSZ Nyrt.-nél dolgozott.

Az alelnök (akkor még csak jelölt) pénteken egy nyílt levél formájában mutatkozott be a tagságnak, ez itt olvasható.

 

A 2015.január 24-i közgyűlésen a tagság az alábbi tisztségviselőket választotta meg:

Elnökségi tagok: Gáspár István, dr.Fülöp Tamás, Kovács József, Móczár Péter, Szujó Zoltán

Sporttanács vezetője: Kohári Zoltán
Sporttanács tagjai: Ujházi Béla, Varga Imre

Ellenőrző Bizottság vezetője: Bolgár Iván
Ellenőrző Bizottság tagjai: Csernyitzky Péter, dr. Tóth István

Etikai Bizottság vezetője: Kovács László

Az MNASZ elnöksége az alábbi szakágvezetőket nevezte ki:
Rali: Berényi Ákos
Autós gyorsasági: Gáspár István
Drag és drift: Lajos Roland
Gokart: Hargitai Sándor
Off-Road: Budai Ferenc
Tereprali: Varga Imre (megbízott)

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: