DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Cliók a dugóhúzóban

Ausztrália után a világ átellenes pontján, Kaliforniában csapott össze a Globalnetracing Clio Kupa mezőnye. Egyik legendás helyszínt követte a másik, Bathurst után a dugóhúzó kanyarról és emelkedős-lejtős karakteréről ismert Laguna Seca következett.

Az első futamon a trükkös pálya szedte áldozatait, 4 kiesést regisztrált a rendszer, felfüggesztés illetve baleset miatt. Volt kakaskodás bőven, amit a leszakadt karosszériaelemek is jeleztek. Báldi Gergőt viszont nem lehetett megállítani az első futamon, aki a pole pozíció után a győzelmet is behúzta. Győzelme persze közel sem nevezhető könnyen jött sikernek, hiszen Leitner Norbert végig ott loholt a nyakán, és 7 tizedmásodpercnél is kisebb lemaradással szelte át a célvonalat. Ballai Máténak ezúttal meg kellett elégednie a 3. hellyel, amit Molnár Kristóf és Fazekas Miklós előtt ért el.

GRAB_000 



A fordított rajtsorrendes második futam más miatt volt izgalmas. Az első helyről induló Janecskó Adrián mozgó útakadályként cirkált a pályán, úgy döntött, nem adja ingyen a pozíciókat, így kemény védekezésbe kezdett, megtette amit lehetett anélkül, hogy túllőtt volna a célon. Micheller Dávidnak sikerült elsőként megelőznie, így Bathurst után újra győzelemnek örülhetett. Mögötte Ballai Máté és Leitner Norbert végezek újra dobogós pozícióban, míg az első futam győztese, Ballai Máté ezúttal az 5. lett.

 

 

Két legendás pálya után egy harmadik következik. Legközelebb Spában feszülnek egymásnak a versenyzők, ráadásul a helyszínre oly jellemző esős időjárási körülmények között.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: