DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Időutazás az idén 40 éves CASIO karórákkal

Te is csodáltad gyerekként szüleid, nagyszüleid karján az első Casio karórákat? Hordtál már ilyet valamikor, vagy most is azt viselsz? Akkor biztosan tudod, mennyit változott a márka az elmúlt négy évtized során. Miközben megmaradt a kezdetektől jellemző funkcionalitás, a mai darabok minden tekintetben megfelelnek a legfrissebb trendeknek. Honnan indult ez a töretlen siker?

Kerulj_kepbe_a_CASIO_markanagykovet csapataval_resize



Még ma is hibátlanul működnek azok a Casio karórák, amelyeket 1974-ben dobott piacra a gyártó, ráadásul az akkor kapható modellek a mai napig változatlan formában érhetőek el. Az időtállóság mindig is elvárás volt a Casionál, küldetés szintre viszont csak később emelkedett. 1981-ben a CASIO fiatal tervezője, Kikuo Ibe leejtette az édesapjától kapott drága karóráját, ami a padlón szilánkokra tört, ez pedig nem hagyta nyugodni az elkeseredett tervezőt. Elhatározta, hogy létrehozza a világ legkeményebb óráját. Egy tervezőkből és mérnökökből álló csapat a következő két évben megszállottan dolgozott, míg 200 törött prototípus után megszületett a G-SHOCK.

A karórát használtak már jégkorong helyett, kidobták egy helikopterből, átmentek rajta teherautóval, sőt postaládában is felrobbantották, de minden esetben sértetlen maradt! A brand strapabírósága rendkívül népszerűvé vált a Klein Dávidhoz hasonló extrém sportolók, körében, de a prémium kategóriát képviselő, Winkler Robi számára is nélkülözhetetlen tulajdonság a karóra választásában.

Winkler_Robert_G_SHOCK_2_resize

A hip-hop és rap világában nagyon fontos, hogy a zene által közvetített stílus és életérzés a kiegészítőkön is visszaköszönjön. Így amennyire nélkülözhetetlen a baseball sapka Deniz és a Hősök számára, annyira kultikus kiegészítői lett a G-SHOCK is. Az a karóramárka, ami már hollywoodi akciófilmek egész sorában bizonyította keménységét!

A Casio olyan férfiaknak is kínál karórákat, akik az elegáns és stílusos darabokat részesítik előnyben. Az aprólékosan kidolgozott, precíz és stílusos EDIFICE prémium férfi brand modelljei kitűnő választást jelentenek azoknak, akik nem tűrik a fél megoldásokat, csak a legjobbal érik be. Akárcsak a márka nagykövete, a márkaarc csapat kapitánya, Dr. Kemény Dénes. A kemény férfiak mellett ugyanakkor a hölgyekről sem feledkezik meg a Casio. 

Idén húsz éves a G-SHOCK lánytestvére a BABY-G, amely örökölte bátyjától a strapabíróságot. Az évek során ugyanakkor olyan elképesztően sokszínűvé és divatossá érett, mint a brand nagykövete, Marenec Fruzsina. A BABY-G modellek a hozzá hasonló, bátor, merész és stílusos fiatal nőknek készülnek, akik a színpompás kínálatnak köszönhetően minden ruhához találnak tökéletes kiegészítőt.

Pokorny_Lia_SHEEN_2_resize

A Pokorny Lia által képviselt SHEEN márka a legjobb példája annak, hogy mennyire megváltoztak a tervezési szempontok. Az egytől-egyig Swarowski kristályokkal díszített modellek már inkább ékszerek, mint karórák, miközben időtálló anyagokból készültek és társaikhoz hasonlóan pontosak. A SHEEN a kifinomult női eleganciát, intelligenciát és csillogást testesíti meg, éppen úgy, ahogy Lia.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: