DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Kamion-Eb: Óriási buli, izgalmas futamok

Hatalmas fesztiválhangulat, az idei évad leglátványosabb futamai, nagyon sok család, szórakoztató gyermekprogramok és természetesen Kiss Norbi lenyűgöző sikerei. Ilyen volt az idei mogyoródi Kamion-Eb és Fesztivál augusztus 27-28. hétvégéjén.

„Nagyon boldog vagyok, hogy ennyien eljöttek szurkolni nekem a Hungaroringre, hihetetlen energiát tud adni, amikor mindenhol transzparenseket és hangosan buzdító közönséget látok. A kisebb-nagyobb izgalmak mellett nagyon elégedett vagyok a hétvégi magyar versenyen mutatott teljesítményemmel, ugyanis a legeredményesebb pilótaként minden futamon sikerült dobogóra állnom, ami rendkívüli eredmény. Nagy csatározások közepette kétszer hoztam el a harmadik helyet és szintén kétszer állhattam fel a dobogó második fokára. Egy kis hiányérzetem azért van, hogy az első hely kimaradt a repertoárból, de ennek ellenére úgy gondolom, ez egy fantasztikus siker az új csapatommal, a Tankpool24-gyel és a Mercedes-szel. Ami pedig még szebb, hogy ezekkel a dobogós helyezésekkel felértem a tabella harmadik helyére, ami rendkívül biztató a jövőre nézve” – értékeli boldogan a hétvégét Kiss Norbi, kétszeres Európa-bajnok kamionversenyzőnk.

_DS71276



A mogyoródi Kamion-Eb és Fesztivál exkluzív versenye, a BlancPain GT Series kimondottan nagy népszerűségnek örvendett, mindenki kíváncsi volt, hogy a leggyorsabb GT3-as luxusautók mire képesek a versenypályán. Emellett a nagy hagyománynak örvendő Swift Cup Europe-ot is rengetegen követték. 

_DS72765

Természetesen a nap fénypontja mindig a kamionok fordulatokban gazdag csatája volt. A félelmetes monstrumok okoztak azért izgalmas pillanatokat: volt falba csapódás, kiugró kerekek, szenzációs előzések, óriási harcok és váratlan fordulatok, azaz minden, ami versenypályán elképzelhető. Vasárnap a zárófutamot Norbi az ötödik helyen zárta, azonban az első és második helyezettet sebességtúllépés miatt megbüntették, így a szombathelyi pilóta feljött a dobogós harmadik helyre, így minden futam után az emelvényről integethetett a lelkes közönségnek.

A gyerekekkel érkezők is remekül szórakoztak a családbarát fesztiválon, hisz számos érdekes kitelepülés várta a kisebbeket és nagyobbakat. A nagy melegben kígyózó sorok álltak a frissítőkért, melyek a baráti áraknak köszönhetően még jobban estek.

_DS75450

A Kamion-Eb és Fesztivál idei eseményeire szombaton 11 ezren, míg vasárnap 21 ezren látogattak ki, így összesen 32 ezer néző szurkolt élőben Kiss Norbinak és az OXXO csapat angol pilótájának Ryan Smith-nek.

Bízunk benne, hogy jövőre újra találkozunk és újabb Kiss Norbi győzelmeket ünnepelhetünk együtt!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: