DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

Dobogóval debütált az OXXO újonca a Hungaroringen

Ryan Smith, az OXXO Energy Truck Race Team angol pilótája elmúlt hétvégén mutatkozott be a magyar közönségnek a Hungaroringen, ahol előtte még soha nem versenyzett, így számára az első edzések a pálya megismerésével teltek.Ryan hamar felvette a pálya ritmusát, a szombati időmérőn a második legjobb idővel kvalifikálta magát az első futamra.

A rajtot jól kapta el az angol versenyző, sokáig szorosan rajta volt az élen haladó Jochen Hahn-on, de megérkezett mögé az OXXO Racing előző pilótája, Kiss Norbi, aki rögtön támadásba is lendült.

130752000001037015__hun3266



Ryan hiba nélkül, tökéletesen versenyzett, maga mögött tudta tartani az utolsó körig a kivételes pályaismerettel rendelkező hazai pilótát, de végül győzött a rutin, Ryan egyetlen pillanatra nem védekezett, s három kanyarral a leintés előtt kicsúszott kezéből a második hely.Ettől függetlenül nagyon boldog volt az angol versenyző, hiszen élete első futamán dobogón állhatott csapata hazai nagydíján a Hungaroringen.

A második futam elején kiforgatták Ryant, aki az utolsó helyről egészen az ötödikig tudott felzárkózni, végig csatázva a pozíciókért. A verseny szervezői létre hoztak egy különdíjat, az adott nap futamon elért leggyorsabb körét teljesítő pilóta számára, a Krasznai János emlékdíjat. Szombaton Ryan futotta a leggyorsabb kört, így ő nyerte el elsőként a Krasznai János emlékdíjat!

130752000001037015__hun2499

Vasárnap technikai gondokkal küzdött a csapat, az időmérőn olaj került a gumira, így hetedik lett Ryan, az első futamban pedig túlságosan melegedett a motorja, így fel kellett adnia a csatákat, visszaesett a nyolcadik helyre, viszont előtte két versenyzőt is megbüntettek, így hivatalosan hatodik lett.A hétvége utolsó futamán a második sorból rajtolt Ryan, majd végig az élen haladó Gerd Körbert üldözte, előzni viszont nem tudott az OXXO Racing versenyzője, így bejött a biztosnak tűnő második helyen, de a futam után a két első helyezett időbüntetést kapott, mivel a rajtnál gyorsabban mentek a megengedettnél, így végül a 8-9-ik helyen zártak.

130752000001037015__hun2963

- Fantasztikus hétvégén vagyunk túl - mondta el Ryan vasárnap délután -, dobogóval kezdtünk, jó volt a tempónk végig, persze ez technikai sport, így bármikor közbejöhet valami, emiatt nem szabad csüggedni. A közönség, a csapat és az egész hétvége csodálatos volt számomra, sokat tanultam a Hungaroringen, nagyon élveztem a hétvégét!

A Kamion Európa-bajnokság mezőnye ezen a hétvégén Csehországban folytatja a versenyzést, ahol csapatunk, az OXXO Racing is ott lesz Ryannel.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: