DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Kiss Norbi: Véletlenül nekimentem kicsit

Két dobogós helyet szerzett hazai versenyének szombati felvonásán a kétszeres Európa-bajnok – egy nap alatt kétszer dobogóra állni idén először sikerült neki, de egy ellentmondásos ütközésbe is belekeveredett.

A Tankpool 24 Racing csapatában versenyző magyar pilóta az első futamon másodikként ért célba, majd a fordított rajtrácsos futamon is dobogós helyre küzdte fel magát, mikor az utolsó körben kiforgatta Frantisek Vojtiseket. A cseh kamionja komolyan összetört, Kiss manőverét vizsgálták, de megtarthatta a harmadik helyet.



„Vegyes érzelmeim vannak a mai nap után. A szabadedzés és az időmérő is, valamint a versenyek nagyon jók voltak, egy második és egy harmadik helyet szereztünk a mai napon” – áll Kiss Norbert nyilatkozata a versenyző sajtóirodája által küldött hírlevélben. „Az első versenyen nagy csatában az utolsó körben sikerült egy második helyet szereznem, ami nagyon nagy öröm volt számomra. A második verseny is nagyon jól alakult, hogy a fordított rajtsorrend ellenére is sikerült a 7. helyről a 3. helyre feljönnöm. Sajnos a Franki mögött már nem volt jó versenyezni, mert nagyon agresszívan feltartotta a mezőnyt és engem is. Az utolsó kanyarban a kigyorsításnál nem számítottam rá, hogy nem fog gyorsítani, én pedig véletlenül nekimentem egy kicsit. Sajnálom, hogy nagyon összetört az autója, remélem, hogy meg tudják csinálni.”

„Összességében azért boldog vagyok, mivel két dobogós helyezést sikerült szereznem a mai napon, sikerült az Európa- bajnokságban is már harmadik  helyre feljönnöm. Bízom benne, hogy a holnapi nap még jobb versenyeket hoz számomra és a közönség számára. Nagyon köszönöm mindenkinek a szurkolást, jó érzés itthon ilyen közönség előtt versenyezni, és izgatottan várom a holnapi napot.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: