DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
Egyéb

Kiss Norbert először nyert új csapatával

Egyre jobban működik az új fejlesztésű Mercedes versenykamion Norbi alatt. Jól alakultak a szabadedzések is pénteken, amikor a csapat új motor programokat tesztelt Norbival, és sikerült is fejlődést elérni. Az két szabadedzésen Norbi a 2., és 4. legjobb időt tudta autózni.

Ami azonban szombaton történt arra Norbi és a csapat sem számított. Az időmérő edzésre mindenkinek felkerültek az új gumik, ezekkel még jobban működött a kamion, és Norbi a Q1-ben a legjobb időt futotta, de itt még nem szoktak 100%-on menni a pilóták. Azonban a Superpole-ban Norbi is tudott javítani az idején 0.5 másodpercet, amivel sikerült megszerezni a csapat és Norbi első Mercedes időmérő edzés győzelmét Adam Lacko előtt, több mint 2 tizedmásodperc előnnyel.



DSCN6537

A futamon a rajt volt a legnehezebb pillanat, az még gyenge pontja az új autónak, de Norbinak kis szerencsével sikerült megtartani az első helyét, és onnantól egészen magabiztosan, 2-3 másodperces előnnyel sikerült rajt-cél győzelmet szerezni.

"Nagyon váratlan, de nagyon örülök, még mindig nem tudom elhinni. Rendben, kicsit kedvez a pálya a csomagnak amivel jelent pillanatban rendelkezünk, csak egy olyan egyenes van ahol kis sebességről egészen 160-ig kell gyorsítani, ott még mindig sokat veszítünk. De összeségében sokat javult a motort vezethetősége az utóbbi fejlesztéseknek köszönhetően, ezért a technikás részeken már nagyon jól tudok menni, és a kanyarokban nagyon működik az új autó. Büszke vagyok hogy már ilyen hamar sikerült ilyen jó eredményt elérni. Erőből időmérő edzés, és első futam győzelem. Nagyon megérdemli ez a csapat az elmúlt évek nehézségei után és örülök hogy én lehetek az egyik pilóta ennek az új időszámításnak a kezdetén." - mondta Norbi

Vasárnap újra időmérőedzéssel és két futammal folytatódik a versenyhétvége Nogaroban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: