DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Dubaji páros kezdi az élről az Abu Dhabi GP-t

Mármint a péntekit, tudniillik a hétvégén nemcsak az F1-ben, hanem a vízi száguldó cirkuszban is rangos eseményt rendeznek: az UIM XCat World Series Abu Dhabi Nagydíját.

A verseny pole-pozíciójáért csütörtökön három egység csapott össze, s bár sokáig úgy tűnt, hogy a T-Bone Station párosa szerzi meg a rajtelsőséget, miután megelőzték az XDubai kettősét, végül a Dubai duójának sikerét hozta a kvalifikáció, akik mindössze öt perccel a vége előtt érték el legjobb idejüket.

A karrierjük első pole-pozícióját szerző Salem Al Adidi – Eisa Al Ali kettős mögött három tizeden belül található a két másik egység, ami garanciát jelent a szoros versenyre. A gázadásért felelős Al Ali egyébként elsősorban partnerét dicsérte a verseny után: „Nagyon örülök, egy oroszlán van a hajómban. Salem remek munkát végzett a kanyarokban, hiszen én nem lassítottam le neki, teljes gázzal száguldottam, de így is be tudta venni a kanyarokat. Ő egy igazi oroszlán!”

A Dubai párosának egyébként nagy szüksége volt a jó eredményre, hiszen az év korábbi részében nem igazán jött ki nekik a lépés, Ausztráliában például kétszer is felborultak hajójukkal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: