DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Kiss Norbert egy 3. egy 1. hellyel nyitott Misanóban

Újabb remek napot tudhat maga mögött a Kamion-Eb címvédője, Kiss Norbert: bár az első misanói futamon a pole-ból indulva „csak” a 3. helyet tudta megszerezni két legnagyobb riválisa, Jochen Hahn és Adam Lacko mögött, a második, szintén esőben rendezett versenyen a 6. helyről rajtolva már nem talált legyőzőre, így a magyar pilóta ismét növelte előnyét az összetettben.

Kiss Norbert parádés ausztriai négyes győzelme után érkezett meg a Kamion Európa-bajnokság mezőnye Misanóba, a szezon idei harmadik állomására. A szombat reggeli első szabadedzésen Adam Lacko 880 ezreddel gyorsabbnak bizonyult az Oxxo Energy Truck Race Team versenyzőjénél, ám a második tréningen már nem talált legyőzőre a címvédő. Az összetettben idén is magabiztosan vezető magyar aztán az időmérőn is tovább remekelt, hiszen megszerezte a pole-t.

21445_w666px_e2d7dc41703d9037816a2c5f011790db



Az időjárás azonban nem volt kegyes a pilótákhoz: úgy ömlött az eső Olaszországban, mintha dézsából öntenék, emiatt az első futam rajtja bő egy órát csúszott is. A start után Norbi megtartotta a vezetést, ám sajnos ezt követően beázott a szélvédője: a saját sportolói facebook-oldalán megosztott bejegyzés szerint alig látott a pályán, így visszaesett a 3. helyre. Ezt a pozíciót aztán a leintésig meg is őrizte, így a pilóta ismét a dobogón ünnepelhetett, a futamgyőztes Jochen Hahn és a második helyen célba érő Lacko társaságában.

A második verseny is jókora csúszással, és továbbra is vizes aszfalton kezdődött meg. Norbi a fordított rajtrácsos szabály értelmében a 6. helyről vághatott neki az újabb 12 körös viadalnak, ám rögtön az első körben feljött harmadiknak, majd kisvártatva már a második helyen haladt, miután megelőzte David Vrsecky-t. Ezt követően már csak „csapattársa” Anthony Janiec volt előtte (bár nem azonos alakulatban indulnak, a Kamion-Eb szabályai lehetővé teszik, hogy együtt értékeljék őket a csapatbajnokságban), akinél azonban jóval gyorsabbnak bizonyult, s alig túl a féltávon maga mögé is utasította.

Norbi innen már vissza sem nézett, és kényelmesen zsebelte be hétvégi első futamgyőzelmét. Ezzel a mai napon 32-vel növelte bajnoki pontjai számát, így már 177 áll a neve mellett, míg az ezúttal ötödikként záró Hahn 124-et, az ismét második helyen célba érő Lacko pedig 123-at tudhat a magáénak. Folytatás holnap további két futammal (és előtte egy újabb időmérővel) Misanóban.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: