DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Egyéb

Nordschleife: Már egy sérült sincs kórházban

Az egy ember halálát okozó szombati nürburgringi baleset összes sérültje elhagyhatta a kórházat – a tragikus incidens kivizsgálása viszont csak most kezdődik. A Nissan mindenben együttműködik.

A Nissan vasárnap este újabb hivatalos közleményt bocsátott ki a szombati balesetről, melyben egy néző életét vesztette, négy pedig kórházba került, miután Jann Mardenborough autója kirepült a pályáról és a szurkolók közé csapódott. Az incidens a VLN idénynyitó versenyén történt, melyet természetesen félbeszakítottak.

„A Nissan örömmel fogadta a hírt, hogy a két sérült nézőt hazaengedték a kórházból” – olvasható a közleményben, melyet vasárnap este tett közzé a gyártó. „Jann Mardenborough számos orvosi teszten esett át, s mostanra őt is kiengedték. Természetesen roppantul felkavarta a baleset következménye.”

nurb_f



„A járművet a német hatóságok lefoglalták, a Nissan pedig teljes együttműködéséről biztosította őket a nyomozás során. Mindannyiunk nevében újfent szeretnénk kifejezni legmélyebb együttérzésünket az elhunyt családja, valamint a sebesült nézők felé. A Nissan egyúttal meg szeretné köszönni mindenkinek a támogatást, amit érintett szurkolók, a csapat és Jann Mardenborough irányában tanúsítottak.”

Mostanra egyúttal az is kiderült, hogy a baleset következtében kitiltották a GT3-as autókat a Nordschleiféről, ami áttételesen veszélyeztetheti a WTCC-futam megrendezését is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: