DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Elmaradhat a Nürburgringi 24 órás verseny

A májusi WTCC-futammal egy hétvégén tartják a legendás nürburgringi 24 órás versenyt, de a szombati haláleset után az egész eseménysorozat veszélybe került két kategória kizárása miatt.

Nincsenek könnyű helyzetben a DMSB-nél, azaz a Német Motorsport Szövetségnél: Jann Mardenborough szombati, tragikus kimenetelű balesetét követően határozatlan időre kizárták a legendás aszfaltcsíkon rendezett versenyekből a GT3-as és a GT4-es kategóriába tartozó autókat. A fiatal brit versenyző – akit vasárnap délután kiengedtek a kórházból – nézők közé repülő Nissanja az előbbi besorolásba tartozott.



„Még mindig nem tudunk felocsúdni a sokkból, gondolataink az elhunyt családjával vannak” – nyilatkozta a DMSB elnöke, Christian Schlacht. „A versenyzők, és különösen a nézők biztonsága elsődleges számunkra, ezért ki kell elemeznünk a történteket, és meg kell tennünk a szükséges lépéseket. Csak ezután léphetnek pályára a balesetben résztvevőhöz hasonló specifikációjú autók a Nordschleifén.”

A két kategória a VLN hosszútávú versenyeinek komoly részét képezi, így kérdéses, hogy mi történik majd a május közepén rendezett nürburgringi 24 órással, ahol szintén ezek az autók alkották volna a mezőny krémjét. Ez pedig további aggodalmakat hoz magával, hiszen a WTCC történetének első, a 23 kilométeres aszfaltcsíkon rendezett versenyét is megzavarhatja a határozat – a Túraautó-világbajnokság ugyanis a legendás megmérettetés betétfutama lesz majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: