DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

A KTM 14. győzelmére hajt a Dakaron

A KTM Dakarra szakosodott csapatának a tizenhármas szám éppen a szerencsét jelenti, ugyanis egymást követően pontosan ennyi alkalommal nyerték meg a kéthetes futamot. Most nagy reményekkel a tizennegyedik győzelemre készülnek.

A 2014-es megmérettetésen a Red Bull KTM versenyzője, Marc Coma már az ötödik résztől uralta a kétkerekesek mezőnyét, és a kockás zászlóig határozottan és magabiztosan motorozott az élmezőnyben – minden szakaszeredményével befért a top 3-ba. Coma az előző évben még vállsérüléssel szenvedett, az idén azonban annyira jó formába hozta magát, hogy januárban megszerezte negyedik Dakar győzelmét. Most hasonló eredmény reményében és még nagyobb lendülettel fog visszatérni a dél-amerikai utakra.

ktm_dakar_prep



Nem titok, hogy rajta kívül Jordi Viladoms is élvezheti a KTM támogatását. A katalán motoros az idei évben a második helyet csípte el, így főként ennek az eredménynek köszönheti, hogy csatlakozhat a bandához. Természetesen e felkérés célja az, hogy a dobogó első két fokát a márka foglalhassa el.

Coma-n és Viladoms-on kívül Ruben Faria is hozzátehet a KTM sikeréhez. A portugál versenyző januárban ugyan búcsúzott a futamtól, de a korábbi helyezések tekintetében az osztrák márka 2015-re is bizalmat szavazott versenyzőjének. Negyedik KTM-esként Sam Sunderland következik, aki szintén a kiesők sorát gyarapította, de amíg ment, történelmet írt – az elmúlt 15 évben ő az egyetlen brit, aki szakaszt tudott nyerni a Dakaron. Ez a tény motiválta a KTM főnökét arra, hogy szerződést nyújtson át a motorosnak annak reményében, hogy 2015-ben értékes pontokat hozzon a csapatnak.

KTM 450-essel fog elrajtolni még Kuba Przygoñski és Matthias Walkner is. A lengyel januárban az összetettbeli hatodik helyen végzett, míg Walkner MX3 bajnokként van számon tartva, így tőle is hasznos pontokra számítanak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: