DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Egyéb

Nagy Norbiék jövőre a zónabajnoki címet veszik célba

Szombaton Prágában rendezték meg a CEZ FIA (Central Europena Zone) Trophy versenysorozat év végi gáláját, ahol a díjkiosztó díszvendége Jean Todt, az FIA elnöke volt.

A versenysorozatban összesen 12 ország – Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Csehország, Magyarország, Olaszország, Macedónia, Montenegró, Lengyelország, Szerbia, Szlovénia, Szlovákia – versenyzői vettek részt.

Az MGS Racing Team színeiben Nagy Norbi és Herter Guszti vett részt az eseményen. Herter Guszti a versenyben az összetett harmadik helyen végzett. A pontozások értelmében Norbi egy hellyel hátrébb csúszott, a spái WTCC versenyhétvége miatt, ahol pedig ő állhatott fel a dobogó harmadik fokára. Így az évet az MGS Racing team mindkét versenyzője bravúrokkal és örömmel, eredményesen zárta.



Herter Guszti célja, hogy jövőre a dobogó legfelső fokán álljon csapattársával, Nagy Norbival együtt. „Itt vagyunk a díjkiosztón, ahol egy harmadik helyet vehettünk át, amely hatalmas eredmény ebben az évben. Szeretnénk ezt a gyönyörű harmadik helyet egy első helyre cserélni. Ezért fogunk küzdeni Norbival, ez lesz a jövő évi célunk.”

Nagy Norbit az ETCC, illetve WTCC évéről is kérdeztük, aki örült annak, hogy az idei évben, többféle autóval, többféle kategóriában és futamon indulhatott. „Ez egy jól végződött szezon volt nekem, egy teljes évet már teljesítettem az ETCC-ben SMT kategóriában 2013-ban, ebben az évben pedig dobogókkal és különböző kategóriájú autókkal próbáltam ki magam. Amiből azt a következtetést tudjuk levonni, hogy az idén a SEAT volt az én autóm. A CEZ FIA Kupában is Gusztival SEAT-tal mentünk. A WTCC-ben is azzal álltam a dobogó harmadik fokán, az ETCC utolsó futamán Pergusában pedig kétszer is az első helyen végeztem. Ebből a szempontból is felejthetetlen az év. Gratulálok csapattársamnak, végig egyenletes teljesítménnyel versenyzett a CEZ FIA kupában, meg is lett az eredménye!" 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: