DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Kiss Pál Tamás az AutoGP díjkiosztóján

Hazánk nemzetközi színtéren legeredményesebb formulaautó-versenyzője, Kiss Pál Tamás múlt héten családjával együtt meghívást kapott a Bologna Motor Show-ra, melynek keretében az AutoGP 2014-es év végi díjátadó gálájára is sor került. A magyar pilóta átvette 2. helyért járó serlegét.

Nemcsak a díjátadó helyszínéül szolgált a Bologna Motor Show, de az AutoGP egyébként is az egyik fő attrakciót jelentette az olaszok év végi motorsportos dzsemboriján, hiszen a helyszínen kialakított pályán egy kisebb bemutatóversenyt is rendeztek néhány pilóta részvételével.

Ezt a GP2 bajnokaként újra AutoGP-s versenygépbe ülő Davide Valsecchi nyerte, az olasz szurkolók fanatikus biztatása közepette. Valsecchi az új, 2015-ös aerodinamikai elemekkel felszerelt autót is pályára vitte. 

Magyar szempontból azonban a rendezvény fénypontját egyértelműen a díjátadó ceremónia jelentette, amelynek keretében Kiss Pál Tamás átvette jól megérdemelt serlegét az összesített pontversenyben elért 2. helyének jutalmaként. A magyar versenyző 14 ponttal maradt el Kimiya Sato bajnoki címet érő teljesítményétől, és 27 ponttal előzte meg az év végi 3. helyre befutó Markus Pommert. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: