DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

R-EX: Új GT3-as szörny a Reitertől

A Reiter Engineering 2015-re a Lamborghini Gallardo GT3-as versenygép továbbfejlesztett változatát készíti elő a Blancpain-sorozat és más GT-szériák résztvevői számára.

Az új Reiter Gallardo Extenso minden szempontból megújítja a Reiter GT3-as Lamborghinijét: az autó külleme, hangja, kezelhetősége és teljesítménye is fejlődést jelent a korábbi változathoz képest.

rex1



A versenygép hátulja teljesen átalakult, az autó szélesebb lett, miközben fogyasztása csökkent, megbízhatósága pedig nőtt. A Gallardo meglehetősen agresszív kinézetet kapott, a Reiter Murciélago R-SV GT1-re emlékeztet.

A Reiter Engineering a fejlesztés során hosszú távra tervezett, a megbízhatóság és a fenntarthatóság kulcsfontosságú volt. „Minden egyes a Reiter által 2012 óta fejlesztett Gallardo-motor teljesen sértetlen” – nyilatkozta büszkén Hans Reiter, akinek idén 20 éves cége már több mint 100 autón dolgozott.

rex3

Reiter azt ígéri, hogy az átalakított Gallardo a jövőre érkező új versenyautókkal is felveheti majd a versenyt: „Számomra nagyon fontos, hogy a Lamborghini 14 éve töretlen bizalmát fenntartsuk, és igazoljuk. Várakozásaink szerint 2015 végén jó néhány új versenyautó érkezik, így nagyobb lesz a versengés, ám mi már most reagáltunk erre a kihívásra. Az új Reiter Gallardo Extenso, röviden R-EX segítségével ügyfeleink már 2015 elején hozzászokhatnak ehhez az új teljesítményszinthez úgy hogy egy kipróbált, megbízható terméket kapnak.”

A Reiter egyelőre 10 Gallardo R-EX elkészítését tervezi, az autó darabjának ára mintegy negyedmillió euro, azaz kb. 76 millió forint.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: