DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A végzete felé száguld a cirkusz? - Megjelent a legfrissebb Autósport és Formula Magazin

Már kapható Magyarország motorsport magazinjának legfrissebb száma, minden eddiginél nagyobb terjedelemben, 164 oldalon, benne a Formula-1-es csapatokra az elmúlt hetekben lesújtó pénzügyi válság részletes elemzésével. Van visszaút a méregdrága motorok és a fizetős pilóták fogságából?

Mielőtt az F1 Austinba utazott volna, a mezőny végén álló két csapat, a Caterham és a Marussia is csődeljárás alá került, emiatt pedig csak 18 autó vett részt az USA és a Brazil Nagydíjon. De nem csak ők, hanem mások is nehéz helyzetbe kerültek az idei évre megemelkedett költségek miatt. Az igazságosabb pénzelosztás vagy a harmadik autó lehet a megoldás? És van egyáltalán megoldás? Egyáltalán: kinek mennyi pénz áll rendelkezésére és mennyit költ ebből a versenyzésre? Az Autósport és Formula Magazin ezekre a kérdésekre keresi a választ.

Borito_2014_11



A Suzukában történt súlyos balesetet követően az F1 egy új, biztonságosabb rendszer kidolgozásán fáradozik a sárga zászlós periódusokra vonatkozólag. Vajon megmentette volna Jules Bianchit, ha már akkor is az új ötlet szerint fogták volna vissza az autók sebességét? A lap körüljárja a történteket, és felfedi, milyen intézkedéseket igyekszik az FIA életbe léptetni a veszélyes helyzetekben.

Az Orosz Nagydíj hétvégéjén az AFM munkatársa a Toro Rossónál vendégeskedett, ahol betekintést nyerhetett abba, mi is zajlik a háttérben egy versenyhétvége során. A siker ugyanannyira múlik a pilótán, mint az őt segítő mérnökök csoportján. De pontosan mivel is foglalkoznak ezek a szakértők egy futamra való felkészülés és a nagydíjak során?

Aligha volt még a Le Mans-i versenypálya akkora magyar siker színhelye, mint október 12-én. Kiss Norbert ugyanis megnyerte a kamion Európa-bajnoki címet csapata saját építésű és fejlesztésű kamionjával, ráadásul gyári gépeket és profi pilótákat megelőzve. A bajnok a magazin hasábjain meséli el, hogyan érzi magát a történelmi siker után, a cikk szerzője pedig kideríti, milyen út vezetett a csúcsra.

Véget ért a szezon az idén újjáélesztett SEAT León Európa-kupában is, ahol a magyar B3 Racing csapat pilótái már koránt sem örülhettek komoly sikereknek. Wéber Gábort a szezon nagy részét technikai hibák árnyékában töltötte, és az évet egyértelműen pályafutása legrosszabbjának nevezte, de Bús Edina sem nyilatkozott teljesen elégedetten a lapnak adott interjújában. Ifjabb Ficza Ferenc ellenben elégedett magával, annak ellenére, hogy neki a végső győzelemre is volt esélye.

Pilótából popsztár? Az Autósport és Formula Magazin a tavalyi év után idén ismét ellátogatott Madridba a Gymkhana GRID döntőjére, ahol ezúttal egy különc egyéniség, az egykori Boyzone együttes tagja, Shane Lynch mesélte el, hogyan manőverezett élete során a mikrofon és a versenyautók kormányai között.

 

További témák a lapból:

- A pénz az úr - Meglepő pilótaválasztás a Saubernél

- Orosz, USA és Brazil Nagydíj összefoglaló

- Az F1-es üzemanyag-áramlás rejtélyei

- Dávid Sándor különvélemény rovata

- Nagy Norbi a nagyok közé vágyik

- MotoGP: Bajnoki cím rekorddal

- WRC: Ogier behúzta a duplát

- Érdi Tibor sikere a Rali Európa-bajnokságon

- Mecsek Rali: Egyszer fent, másszor lent

- Ralikrossz: Törökországban a Monsterrel

- Marton Gergely az FIA tehetségei között

- Marokkó Rali: Főpróba a Dakar előtt

- A jövő zászlóshajója a Párizsi Autószalonon

- Fotógaléria: Miss Tuning 2015

 

A legfrissebb AFM a MotoGP, a rali-vb és a többi népszerű hazai és nemzetközi autósport-széria híreivel és háttéranyagaival megvásárolható az újságosoknál vagy előfizethető a formula.hu megújult weboldalán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: