DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

F1-es betétfutam lesz a WTCC konkurens szériája

Pénteken nyilvánosságra hozták a jövőre útnak induló TC3-as Nemzetközi Sorozat 2015-ös versenynaptárát, amely három pontban is megegyezik az F1 az évi kalendáriumával, emellett több korábbi F1-es helyszínt is tartalmaz.



A TC3 Nemzetközi Sorozat kimondva-kimondatlanul a WTCC konkurens versenyszériájaként fog elindulni a jövő évben, a túraautó-világbajnokság korábbi promóterével, Marcello Lottival a vezetésben.

A sorozat a túraautózásben régebben jelenlevő piramisrendszert kívánja újjáéleszteni, olyan egységes szabályrendszer szerint épített autókat létrehozva, amelyekkel a csapatok mind nemzeti, mind regionális, mind pedig nemzetközi színtéren is versenyezhetnek a különféle bajnokságokban.

A TC3 most publikált versenynaptára igazán impozáns képet mutat, hiszen Malajziában, Kínában és Szingapúrban az F1-gyel azonos hétvégén, annak betétfutamaként fog futni a sorozat versenye. A jelenlegi F1-es helyszínek közül Szocsiba (az F1-től eltérő időpontban), míg a régebbiek közül Buenos Airesbe is ellátogat jövőre a sorozat, amely olyan népszerű túraautós versenypályákat is érinteni fog, mint Monza, Portimao, Valencia vagy épp a Salzburgring.

A bajnokság 12 versenyhétvégéből fog felépülni, az utolsó futam helyszínét majd csak később jelentik be, de a hírek szerint elképzelhető, hogy a legendás makaói túraautós verseny rendezését fogják elorozni a WTCC elől.  

A  TC3 Nemzetközi Sorozat 2015-ös versenynaptára: 

Március 29.: Sepang International Circuit, Malajzia      

Április 19.: Shanghai International Circuit, Kína

Május 3.: Circuit de la Comunitat Valenciana Ricardo Tormo, Spanyolország

Május 10.: Autódromo Internacional Algarve (Portimao), Portugália

Május 24.: Autodromo di Monza, Olaszország

Május 31.: Salzburgring, Ausztria

Június 21.: Szocsi, Oroszország

Július 26.: Autódromo Juan y Oscar Gálvez (Buenos Aires), Argentína

Augusztus 9.: Autódromo Internacional Codegua, Chile

Szeptember 20.: Marina Bay Street Circuit, Szingapúr

Október 25.: Buriram International Circuit, Thaiföld 

November ?: bejelentésre vár

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: