DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

GRiD Exkluzív: Ken Block a Formula-1-ről

A 2014-es szezon zárására Madridba érkeztek a gymkhana legnagyobb alakjai, köztük természetesen Ken Block is, aki többek közt arról is beszélt nekünk, szívesen kipróbálna-e egy F1-es autót.

A Gymkhana GRiD, melynek fináléját ezen a hétvégén rendezik Madridban, az elmúlt években dinamikusan fejlődött, a sorozat egyre népszerűbb, de még mindig vannak előrelépési lehetőségek. Az esemény hivatalos sajtótájékoztatóján a gymkhana legnagyobb sztárja, Ken Block a következőket mondta erről a Formula.hu kérdésére felelve: „Nagyon szeretném, hogy a sorozat tovább fejlődjön, és több versenyt rendezzünk évente, valamint a televíziós közvetítés is egyre szélesebb körben elérhető legyen.”

PA300250

Ken Block autója interjút adó gazdájára vár


„Persze vannak nehézségek, de minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy minél több országba eljussunk. Személy szerint nagyon elfoglalt vagyok, mivel több sorozatban is szerepelek, de ez a projekt mindig sok örömet szerez nekem, így nagyon remélem, hogy a következő évek komoly előrelépést hoznak majd.”

Az amerikai versenyzőt, aki az immár közel 300 milliós nézettséget hozó YouTube-videóival vált világhírűvé, arról is megkérdezték, hogy szívesen kipróbálna-e egy Formula-1-es autót: „Mivel raliversenyző vagyok, nem hiszem, hogy képes lennék egy rendes kört teljesíteni egy F1-es géppel, hiszen teljesen más vezetési stílust igényel a két versenygép. Ettől függetlenül imádom nézni a Formula-1-et, ez a motorsportok csúcsa, az autók egészen hihetetlenek, a technika lenyűgöző” – mondta Block, majd így folytatta.

„De ahogy mondtam, nem hiszem, hogy jó tudnék lenni, hiszen egy F1-es gépet nem úgy kell vezetni, mint egy raliautót, nem nyomhatod, amennyire akarod. Ott minden a tapadásról szól, kimondottan erre tervezték az autókat. Persze azért ha lehetőségem adódna, szívesen megpróbálnék menni egy kört egy F1-es géppel. Ki tudja, talán majd egyszer...”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: