DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Gymkhana GRiD – Kik lesznek ott Madridban?

Ken Block mellett az idei Dakar-győztes, a tavalyi salakmotor-világbajnok, az évtized legjobb driftese, egy egykori popsztár és egy X Games-aranyérmes is Madridba érkezik a hétvégi Gymkhana GRiDre.

block



Ken Block: A Gymkhana vezéralakja, aki a DC Shoes alapítójaként 2005-ben kezdte el megvalósítani gyerekkori álmát, hogy raliversenyző lesz. Első szezonjában az év újoncának választották a Rally Americán, azóta pedig folyamatosan ível felfelé a pályája. Számos érmet nyert az X Games-en, WRC-futamokon indult, s azon négy amerikai egyike lett, aki pontot szerzett a bajnokságban, idén pedig a ralikrossz vb néhány versenyére is elutazott, első hétvégéjén azonnal dobogós lett. A nevét mégis a Gymkhana-videókból ismerik a legtöbben, a hat kiadást több mint 270 millióan látták a YouTube-on.

gittin

Vaughn Gittin Jr: A drift egyik legnagyobb alakja, aki számos sikere mellett agresszív vezetési stílusáról és különleges Force Mustang RTR-jéről ismert. Hosszú idő óta a Formula-D-ben, a világ egyik elsőszámú driftbajnokságában versenyez, melyet 2010-ben meg is tudott nyerni, s őt választották az évtized legjobb versenyzőjének a szériában. Az RTR egyébként Gittin saját fejlesztése a Ford Mustangra, mely az ügyfelek számára is elérhető a 2011-es Ford Mustang GT V8-ra. Akárcsak Block, ő is szereti többfelé kipróbálni magát, idén például részt vett egy kanadai NASCAR-versenyen.

naniroma

Nani Roma: Az egyik legnagyobb név az eseményen, aki a Monster meghívására tér vissza a Gymkhana GRiDre. Roma tavaly még arról beszélt a Formula.hu-nak adott interjújában, hogy nagyon várja a Dakar Ralit, ahol szeretne sikeres lenni a Minivel, idén viszont már címvédő Dakar-győztesként térhet vissza a madridi eseményre – akárcsak márkatársa, Peterhansel, ő is egyaránt győzött előbb motoron, majd autón. És nem mellesleg a tavalyi döntőben legyőzte Ken Blockot...

woffinden

Tai Woffinden: A 23 éves brit salakmotoros tavaly robbant be a köztudatba azzal, hogy minden előzetes esélylatolgatást felrúgva megnyerte a Speedway Grand Prix sorozatot, azaz ő szerezte meg a sportág világbajnoki címét. Bár az idei szezonban csak a negyedik lett 12 versenyen két futamgyőzelmet szerezve, pályája továbbra is felfelé ível, s jövőre aligha lehet más célja, mint a bajnoki cím visszaszerzése.

shane_lynch

Shane Lynch: Énekes, dalszerző, színész, driftversenyző. A Gymkhana GRiD-re meghívott vendégek közül garantáltan az egyik legszínesebb figura Shane Lynch, aki az 1993-ban alapított Boyzone zenekar énekeseként vált ismertté, mely Írország egy legsikeresebb popbandája volt. A 2000-es években aztán a színészettel is megpróbálkozott, nemcsak filmekben, hanem pantomimben is kipróbálta magát. Lynch emellett több mint egy évtizede versenyez, legjobb évében, 2003-ban néhány körre volt csak a brit GT-bajnoki címtől, ám egy lekörözendő autó megpördült előtte, ő pedig már nem tudta elkerülni.

doran

 

Liam Doran: Ralikrosszos családba született, ami meg is határozta a jövőjét, hiszen fiatalkorától kezdve arra készült, hogy felérjen a világ tetejére. Jó úton van efelé, 2011-ben a Los Angeles-i X Gamesen olyan nevek ellen győzött a raliautók versenyén, mint Travis Pastrana, Ken Block és Marcus Grönholm, és a ralikrossz Európa-bajnokságban is remekül szerepelt: első teljes évében harmadik lett két győzelemmel, majd azóta még három versenyt nyert 2013-ig. Doran idén az újonnan indult ralikrossz vb-n szerepelt, legjobb eredménye egy svédországi ötödik hely volt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: