DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Lopez is harcba száll a Bajnokok Tornáján

Első alkalommal kapott meghívást a szezonvégi gálaeseményre, a Race of Championsra Jose Maria Lopez, aki a WTCC bajnoki címét nyerte meg a hétvégén Suzukában.

10712749_853784141322733_6702983842569492581_n



A verseny szervezői a jelek szerint idén tényleg igyekeznek minél több bajnokot összehozni a december 13-14-i barbadosi eseményre, hiszen Lopez mellett már a Ralikrossz-világbajnokságot megnyerő Petter Solberg, a kilencszeres Le Mans-i győztes Tom Kristensen, az idei Indy500-on diadalmaskodó Ryan Hunter-Reay és a ROC címvédője, Romain Grosjean is megerősítette részvételét. A névsor pedig még koránt sem teljes.

„Elképesztő szezonom van, amit megkoronáz ez a meghívás a Bajnokok Tornájára” - nyilatkozta Lopez, aki kilenc győzelmet szerzett az idei bajnoki címéhez vezető úton. „A szezon kezdetén nem igazán gondoltam a WTCC bajnoki címére, csak azt követően kezdtem vele komolyan számolni, hogy megnyertem a hazai versenyeimet Argentínában. Ezzel egyidejűleg a nyomás is nagyobb lett, ezért jó érzés, hogy sikerült elérnem ezt a célt. Korábban is voltak már különféle bajnoki címeim, de ’világbajnokká’ válni különleges érzés.”

„Most már arra készülök, hogy más bajnokok ellen küzdjek meg Barbadoson. Kétségem sincs afelől, hogy kemény ellenfeleim lesznek, de már az idei szezonban sem volt könnyű dolgom Sébastien [Loeb] és Yvan [Muller] ellen, így továbbra is a legjobbamat nyújtom, aztán majd meglátjuk, mire lesz ez elég.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: