DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Versenysorozatot indít az Audi az új TT főszereplésével

Sikeres motorsport-világába kínál belépőt a négykarikás márka az Audi TT* számára rendezett önálló versenysorozattal: Az Audi Sport TT Cup futamait a 2015-ös szezontól a DTM keretében rendezik majd. Ezzel az Audi az Audi R8 LMS Cup sikeres ázsiai bevezetése után jövő évtől már Németországban is kínál majd márkakupát.

„Az Audi TT egy legenda, és a harmadik nemzedékével is az erőteljes sportosság, valamint az érzelemdús dizájn megtestesítője” – mondja Prof. Dr. Ulrich Hackenberg, az Audi igazgatótanácsának műszaki fejlesztésekért felelős tagja. „Számomra teljesen egyértelműnek számított, hogy egy olyan sportkocsi, mint az új Audi TT, a versenypályára való. Az Audi Sport TT Cup egy izgalmas megközelítése ennek, hiszen a TT a rajongókat és a pilótákat is lenyűgözi majd.”

am140212_medium



A 2015-ös évadra szóló tervekben az Audi Sport TT Cup két-két futama szerepel a Németországban és a szomszédos országokban rendezett DTM-rendezvényeken. Ehhez a quattro GmbH központilag 24 autót készít fel és vet be. Hat pilótafülkét a versenyenként változó vendégeknek tartanak fent, a többi 18 rajthelyért az érdeklődő versenyzőnők és versenyzők a világ bármely pontjáról már most jelentkezhetnek a www.audi-motorsport.com honlapon keresztül. A többlépcsős kiválasztási folyamat az Audi driving experience rendezőinek aktív együttműködésével zajlik majd.

Markus Winkelhock személyében az Audi Sport TT Cup résztvevői egy tapasztalt pilótát tudhatnak maguk mellett edzőként. Az egykori Audi DTM-pilóta, az idei nürburgringi és spai 24 órás versenyek győztese már letesztelte a TT cup versenyautót. Benyomásait így foglalja össze: „Az Audi TT cup egy vérbeli versenyautó, ideális kezdők számára, ám mégis kihívást jelent vezetni. Azonnal érzi az ember, hogy egy Audiban ül, és felismeri a márka többi versenyautójával való szoros rokonságot.”

A harmadik TT-generáció rendkívül könnyű, intelligens acél-alumínium kompozit karosszériája ideális alap egy versenyautó építéséhez. A négyhengeres TFSI-t és a hatfokozatú S tronic váltót is szinte változtatás nélkül vették át a sorozatgyártásból. A vezetőfülkéből elektronikus úton állítható aktív differenciálmű gondoskodik az első tengely optimális vonóerő-átadásáról.

„A TT cup vonzó versenyautó kezdők és más sorozatból érkezők számára egyaránt” – mondja Heinz Hollerweger, a quattro GmbH ügyvezető igazgatója. „Magától értetődő, hogy a biztonság az Audi számára rendkívül fontos tényező. Ezért olyan bevált megoldásokat alkalmazunk az Audi R8 LMS ultra versenyautóból, mint például az Audi PS1 biztonsági ülés.”

Az új Audi Sport TT Cup versenysorozat győztese támogatásra számíthat az Audi sikeres GT3 sportautó-programjában. Sok fiatal autóversenyző álmodik a DTM- vagy a WEC-sorozatba történő későbbi továbblépésről. „Hosszú ideje minden erejével csak az élsportra koncentrált az Audi” – mondja Dr. Wolfgang Ullrich, az Audi Motorsport vezetője. „A 2008-ban bemutatott Audi R8 LMS az első versenyautónk, amelyet kifejezetten az ügyfélcsapatok által történő bevetésre fejlesztettünk. Az Audi Sport TT Cup jóvoltából a quattro GmbH immár ahhoz is megadja a lehetőséget, hogy valaki Audival lépjen be a motorsport világába.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: