DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Susie Wolff első nőként a Bajnokok Tornáján

Az 1988 óta megrendezendő Bajnokok Tornája (ROC) történetében még sohasem vett részt női versenyző, de az idei kiírás során erre is látunk majd példát, hiszen Susie Wolff is meghívást kapott az eseményre.

1413811328



Wolff a tavalyi szezon óta a Williams tesztpilótájaként tevékenykedik, ám néhány bemutató esemény mellett idén is csupán két szabadedzésen kapott vezetési lehetőséget a csapattól, így örül, hogy ismét volán mögé ülhet, még ha ezúttal az F1-estől nagyban eltérő autók volánjánál is kell majd helytállnia.

A tavaly a thaiföldi belpolitikai viszály miatt elmaradt gálarendezvényt idén már egy jóval barátságosabb környezetben, Barbadoson rendezik meg december 13-14-én.

„Teljes mértékben a Williams alkalmazásában állok, de semmi sem tudja helyettesíteni a versenyzéssel járó adrenalint, így már alig várom, hogy ismét autóba üljek” - nyilatkozta Wolff.

„Örülök, hogy megkaptam a lehetőséget a Bajnokok Tornáján való részvételre, ahol a világ néhány legnagyobbra tartott pilótáival mérhetem össze magam. Persze nehéz lesz őket legyőzni, de egy versenyző mindig a lehető legjobban szeretné végezni a dolgát. Mégsem tűzök ki magam elé konkrét célokat, hiszen korábban sohasem vettem még részt a ROC-on. Barbadoson sem jártam még, de december közepén kétségtelenül nem lesz rossz elutazni egy napos helyszínre.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: