DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Túraautó

Nem lesz DTM a Hungaroringen 2015-ben

Bár eredetileg három évre szólt szerződés, jövőre már nem látogat el a német túraautósok mezőnye a Hungaroringre. Red Bull Air Race és kamion-EB azonban lesz Budapesten.

A Hungaroring Sport Zrt. mai sajtótájékoztatóján Gyulay Zsolt, a pálya elnök-vezérigazgatója ismertette a létesítmény 2015-ös versenynaptárát, amelyen „kerítésen belüli” és azon kívüli rendezvények is helyet kapnak. A programok utóbbival kezdődnek, a belvárosi Nagy Futam harmadik felvonásával május elsején, amely számos meglepetést tartogat, az ezt követő hétvégén már a WTCC-é a főszerep. Július 5-én következik az újabb belvárosi program, a Red Bull Air Race, amelyet 2017-ig rendeznek Budapesten.

Július végén a Formula-1-es Magyar Nagydíj, szeptember elején pedig egy másik újdonság, a kamion-Eb következik, hazai címvédővel Kiss Norbert személyében. Emellett a World Series by Renault és Ferrari Challenge sorozatok is ellátogatnak Magyarországra.



A motorsport-rajongók azonban hiányt fedezhetnek fel a kétségtelenül gazdag listában: a DTM-versenyt, amely idén tért vissza hosszú évek után Magyarországra, egy hároméves szerződés kezdeteként. A hétvégére 33 ezer néző volt kíváncsi, akik fordulatos versenyt láthattak, kiélezett csatákkal, valamint sajátos hangulattal.

„A DTM-szerződést mi bontottuk fel” – mondta el a sajtótájékoztatón Gyulay Zsolt. „Szakmailag nagy siker volt, de anyagilag kevésbé. Nagyon költséges volt ide hozni őket, ehhez képest kevés nézőt és szponzort hozott. Nem volt nullszaldós sem. Nem engedhető meg, hogy egy verseny nagyon veszteséges legyen.”

A sajtótájékoztató középpontjában a Magyar Nagydíj 30. évfordulója alkalmából meghirdetett kedvezményes jegy állt, amely a hazai nézők arányát hivatott növelni. A Formula-1-es futam látogatóinak átlagéletkora 40 év, ezért a promóter úgy döntött, 5000 darab kedvezményes jegyet bocsát ki diákok részére. A háromnapos állójegy ára elővételben 8990 Ft, amely a hagyományos belépőnek alig harmada. Részletek itt olvashatók.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: