DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Őrizetbe vették a Ferrari csapatfőnökét a hétvégén

Egy napokig egész jól titkolt esetre derült fény Maurizio Arrivabenével kapcsolatban, aki a hírek szerint több órát töltött a rendőrségen a hétvégén, mivel nem tartotta tiszteletben Szingapúr szigorú törvényeit.

A spanyol ABC lap számolt be arról, hogy a Ferrari csapatfőnöke milyen kellemetlen helyzetbe került a versenyhétvége első napjainak valamelyikén, a rendőrség ugyanis őrizetbe vette őt, miután rajtakapták, hogy eldobott egy cigarettacsikket az utcán.

arrivabene



Szingapúrról tudni érdemes, hogy a városállamban néhány rendkívül szigorú szabályt vezettek be az elmúlt évtizedekben az utcák tisztántartása érdekében. A rendőrség bárkit letartóztathat és megbírságolhat, ha köp egyet az utcán, vagy ha eldob egy cigarettát vagy egy rágót - utóbbit tulajdonképpen árusítani sem szabad az országban.

Arrivabene azonban a jelek szerint nem olvasta el elég körültekintően a tiltott tevékenységek listáját, pedig a Phillip Morris vezetőségének korábbi tagjaként, és így a dohánytermékek lelkes használójaként komoly kellemetlenségektől kímélte volna meg magát vele.

Az említett forrás szerint a maranellói istálló vezetőjét nagyjából hat órán át tartották bent a rendőrségen, és csak azt követően engedték szabadon, hogy kifizette az 1000 szingapúri dolláros bírságot, ami nagyjából 200 000 forintnak felel meg. Arrivabene munkáját nem befolyásolta jelentősen ez a negyednapos közjáték, a fontos pillanatokban mindig ott volt a csapata mellett, ezért is maradhatott észrevétlen, hogy mi mindenen ment keresztül.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: