DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Schumacherért imádkozik a Ferrari papja

Csak isten tudja, hogy mi lesz Michael Schumacher sorsa, és azt is, hogy miért állította ilyen próbatétel elé a hétszeres bajnok fiát - ezekkel a szavakkal emlékezett meg a Ferrari legendájáról Sergio Mantovani.

Gyakran használt szólás, hogy a Ferrari iránti rajongás egy vallással ér fel, ezt pedig csak alátámasztja, hogy Maranellónak az „F1-re szakosodott” szerzetese is van. A mostanra már visszavonult Sergio Mantovani hosszú éveken át töltötte be ezt a tisztséget, a Ferrari papjaként pedig a városban mindenki ismerte őt - ahogy ő is jó viszonyt ápolt a csapattagokkal.

Ezen a héten az F1 egy fontos évfordulóra emlékezik, hiszen 25 évvel ezelőtt debütált a királykategóriában a sport egyik legnagyobb alakja, Michael Schumacher, akinek állapotáról 2013. decemberi balesete óta igencsak keveset tud a világ. A papot az évforduló apropóján kereste fel a Bild am Sonntag, hogy felelevenítse emlékeit a Ferrari ikonikus alakjáról.

don sergio



„Itt Maranellóban Michaelre a mai napig hősként tekintünk. Szerette a Ferrarit, és az olaszok is szeretik őt” - mondta Mantovani. „Már versenyzőként is láttuk tőle, és a mai napig igaz, hogy Michael egy nagy küzdő. Tudom, hogy hisz istenben, de nem volt az a templomba járó fajta.”

„Az állapotáról talán többet tudok annál, mint amennyit el szeretnék mondani, mindenesetre egy ideje már nem beszéltem a családdal. Továbbra is imádkozok Michaelért. Arra viszont, hogy miért történt ez vele, és hogy mit hoz számára a jövő, csak isten tudja a választ.”

A tiszteletes a hétszeres bajnok fiáról, Mick Schumacherről is ejtett néhány szót, aki szintén az autóversenyzés útjára lépett, noha teljes körű apai támogatás nélkül a vártnál nehezebb lesz számára a boldogulás a technikai sportok ranglétráján.

„Követem a versenyzői karrierjét, és azt hallom, hogy jól teljesít a Formula-4-ben” - mondta Mantovani. „Persze hiányzik neki, hogy az apja vele legyen a versenypályán és az életben, de ezek csak mind próbatételek, amelyeket isten állított számára. Biztos vagyok benne, hogy meg fogja találni a saját útját.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: