DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Százmilliós autóval ünnepel Verstappen

Alaposan bevásárolt a hétvégén komoly kitüntetésben részesülő ifjú F1-es szupersztár – de mint kiderült, a több százezer dollár elköltése előtt édesapja és menedzsere engedélyét kérte.

Kevés pilóta van jelenleg az F1-ben, akinek annyira futna a szekér, mint Max Verstappennek: mióta két hónappal ezelőtt megnyerte legelső Red Bullnál töltött futamát, megerősítették a helyét a csapatnál a következő évekre, újabb dobogókat szerzett, s egyre nagyobbra értékelik őt a szakmán belül. Ennek legutóbbi kézzel fogható jele a Bandini-trófea odaítélése volt, melyet a hétvégén vehetett át Olaszországban.

A svájci Blick beszámolója szerint a Red Bullhoz igazolásával komoly összegeket kaszáló holland elkezdte költeni a „bevételt”, s mindenekelőtt egy igen komoly autóval lepte meg magát. Verstappen egy Porsche GT3 RS-t vásárolt, közel 400 ezer dollár, azaz mintegy 110 millió forint értékben.

max_porsche



 

A lap megszólaltatta a versenyző édesapját, az egykori F1-es Jost, aki elárulta, hogy a vásárlás előtt tőle és menedzserétől is engedélyt kellett kérnie az ifjoncnak: „Ha Max szeretne valami nagy dolgot vásárolni, ahhoz előbb a jóváhagyásunkat kell kérnie, ahogy az most történt az autójával is” – mondta a holland, hozzátéve, hogy nincs miért aggódni: „Max nagyon megfontoltan vezet a közutakon.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: