DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Menedzsere újra nyilatkozott Schumacher állapotáról

A hétszeres F1-es bajnok immáron két és fél éve szenvedett súlyos síbalesetet Franciaországban, azóta pedig csak a remény létezik a rajongók számára - menedzsere most ismét megszólalt.

Időről-időre felmerülnek hírek Michael Schumacher állapotát illetően, melyek néhol puszta pletykák, máskor pedig a média csinál bolhából elefántot egy-egy megszólalás kapcsán. A sportág legsikeresebb pilótája továbbra is szerettei és ápolói körében van a Genfi-tó partján fekvő házában, és teljes a hírzárlat vele kapcsolatban. Így amikor menedzsere, Sabine Kehm a sajtó elé lép valahol, természetesen azonnal a hétszeres bajnok állapota az elsődleges téma. A hölgyet egy frankfurti, jótékonysági futballgála kapcsán kérdezték ismét Schumacherről - az eseményen ott volt Dirk Nowitzki, a Dallas Mavericks NBA-sztárja is.



Az eseményt egyébként július 27-én rendezik majd, a kétéves szünet után a Forma-1-es naptárba visszatérő Német Nagydíj előtti héten rendezik majd, szem előtt tartva Schumacher jótékonysági munkáját. „Michael nem tűnt el, de a helyzete sajnos nagyon nehéz, ebbe pedig senki sem kaphat betekintést” - nyilatkozta Kehm. „Úgy hiszem, ezt meg lehet, és meg is kell érteni. Tiszteletben kell tartani, hogy a család nem akar mondani semmit, a magánélete védelmében. Jelenleg csak ez az egyedüli járható út” - tette hozzá a német expilóta menedzsere.

„Ebben a szellemben szeretnénk tevékenykedni. Biztos vagyok benne, ha Michael tehetné, itt lehetne közöttünk, és nagyon élvezné a meccset aznap este.” A „Kick für Kinder” nevű kezdeményezés alkalmából a ’Dirk Nowitzki All Stars’ fog összecsapni a Nazionale di Pilotival, azaz a pilóták válogatottjával. Az eseményen a jelenlegi pilóták közül Sebastian Vettel, Fernando Alonso, Felipe Massa, Nico Hülkenberg és Daniel Ricciardo vesz részt, de meghívást kapott Mika Hakkinen, Lukas Podolski, Sven Hannawald, és Gerald Asamoah is.

„Nagyon örülök neki, hogy a Champions for Charity (Bajnokok a jó cél érdekében) ezen a nyáron valósággá vált” - nyilatkozta Nowitzki. Játszani akarunk, élvezni a meccset, a nézőkkel együtt - az egész család számára nagyszerű esemény lesz. Michael Schumacher hagyományosan rengeteget jótékonykodott, mi pedig egyesíteni akarjuk az erőinket, hogy fontos dolgokat tudjunk támogatni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: