DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

F1 és foci - Kubica vagy Lewandowski a nyerő?

Sorozatunkban a labdarúgó Európa-bajnokság apropóján az autóversenyzés és a futball egy-egy kiválóságát hasonlítjuk össze. Következzen Lengyelország két sztárja, Robert Kubica és Robert Lewandowski, akik nagyon eltérő karrierutat járnak be.

Nők

Egyikük sem kereste a feltűnést, amikor a párválasztásra került a sor. Kubica élettársa hosszú idő óta Edyta Witas, aki már F1-es karrierjét megelőzően is vele volt, és 2011-es balesete után a legrosszabbakon is átsegítette - és aki az alábbi kép tanúsága szerint ügyenes formázza meg a C-betűt. Lewandowski felesége pedig maga is sportoló, Anna Stachurska ugyanis karatéban szerzett már szép sikereket európai- és világszinten.

B7PuPfmIUAA4F08



Robert-Lewandowski-with-his-wife-Anna-Stachurska

Autók

Ami a feltűnéskeltést illeti, az autókkal már kicsit más a helyzet, de érdekes módon nem Kubica az, aki különleges járművekkel villoghat. Amióta karrierje mellékvágányra állt és a ralira váltott, bizonyára Ford Fiesta RS WRC-jére lehet a legbüszkébb, ami több pontszerzéshez és szakaszgyőzelemhez is hozzásegítette már a rali-vb-n. Ehhez képest Lewandowski garázsában egy Ferrari F12, egy Mercedes CL63 AMG és egy Lamborghini Gallardo áll, ezek mellett pedig azért feleségének is van egy saját Porsche Cayenne GTS-e.

robert-kubica-disputara-rally-montecarlo-2016-201524934_1

robert-lewandowski-and-his-cars-4-658x400

Közösségi média

A rajongókkal való kapcsolattartásban szintén Lewandowski áll jobban, a focista ugyanis 485 000 Twitter-követővel rendelkezik. Kubica sosem volt az a kitárulkozó típus, F1-es évei során sem tartotta fontosnak, hogy csatlakozzon a még szárnyait bontogató közösségi médiához, balesetét követően pedig már még kevésbé van erre szüksége, hiszen távolabb került a rivaldafénytől.

 

Sporteredmények

Kubica 2005-ben, F1-es debütálását megelőző évében megnyerte a Formula Renault 3.5 bajnokságot, a 2008-as Kanadai Nagydíjon elért váratlan sikerével pedig ő az első lengyel, és máig az egyetlen kelet-európai versenyző, aki futamot nyert a Formula-1-ben. Felépülése után nyert ugyan kisebb ralikat, köztük 2014-ben egy ERC-futamot is, de a WRC-ben máig az ötödik hely a legjobb eredménye. Mindezt persze nehéz összevetni a teljesen más sportágban remeklő Lewandowski teljesítményével, aki 2013-ban a Borussia Dortmunddal a BL-döntőig jutott, ahol azonban vereséget szenvedtek a Bayern Münchentől. A következő szezontól már ő is a bajorok színeiben rúgta a labdát, és az elmúlt három évben a Bundesliga legjobbjai lettek. Lewandowski jelenleg a lengyel válogatottal a futball Eb-n szerepel, és noha ő egyelőre gól nélkül áll, csapata csütörtökön már a portugálokkal játszik az elődöntőbe jutásért.

Clipboard

Te kire szavaznál? 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: