DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Egyéb

F1 és foci: Vettel vagy Dzsudzsák a nyerő?

Sebastian Vettel és Dzsudzsák Balázs egyaránt kiváló sportolók a maguk szakterületén belül - most őket hasonlítjuk össze különböző szempontok alapján. Szavazz, hogy nálad ki a jobb!

Nők

Sebastian Vettel szívét régóta egy hölgy birtokolja: a 28 éves pilóta élettársa a tőle egy évvel fiatalabb Hanna Prater, aki a nyilvánosságtól teljesen elvonulva él, és neveli a versenyek alatt a pár két közös gyermekét. A négyszeres világbajnok nem titkolja a családját, egyszerűen nem teregeti ki magánéletét a média munkatársainak. Dzsudzsák Balázs esetében a focista Zimány Lindával való kapcsolata kapta a legnagyobb visszhangot - tavaly a Sziget Fesztivál alatt valósággal letagadta korábbi kedvesét, több médium pedig úgy vélte, hogy még nem heverte ki a szőke modellt.



Autók

A Ferrari pilótájaként Sebastian Vettel kedvére válogathat a vörös gépcsodák közül - a California T nevű modell nagyon tetszett neki. Dzsudzsák esetében autóin nagyszerűen megfigyelhető karrierjének íve is: Debrecenben játszva még egy Suzuki Switet hajtott, évekkel később viszont jöttek a luxusautók. Balázst látták már egy 60 milliós Bentley Continental GT-vel, egy 20 milliós Porsche Cayennel, 2013-ban pedig egy 71 millió forint értékű Lamorghini Aventadort zúzott össze az M3-ason.

Fizetés

Jelenleg a német versenyző a legjobban fizetett Forma-1-es pilóta a mezőnyben, évi 50 millió dolláros gázsival, míg Dzsudzsák Balázs kb. évi 580 millió forintnak megfelelő összeget kap egy évben a Bursaspor török klubtól.

Közösségi média

Noha Sebastian Vettel az egyik legnépszerűbb autóversenyző a világon, nem rendelkezik se Facebook, se Twitter, sem pedig Instagram-fiókkal. Dzsudzák Balázs Facebook oldala több mint 106 ezer követővel rendelkezik, míg az Instagramon 73,1 ezer rajongója van.

Sporteredmények

Vettel eredményei magukért beszélnek, hiszen négy világbajnoki címet szerzett a Forma-1-ben, így a sportág történetében a negyedik legsikeresebb pilótának számít. Dzsudzsák Balázs számára a „nyugati áttörés” csak részben sikerült, legeredményesebb időszaka a PSV-ben töltött négy szezon volt, ahol 158 meccs alatt 55 gólt lőtt. Csapatkapitányként viszont kijuttatta a magyar válogatottat a 2016-os Európa-bajnokságra, ami sokkal nagyobb eredmény a puszta számoknál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: