DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Mindörökké Jules #17

Elkészült a pontos programja a Jules Bianchi emlékét ápoló, fiatal gokartosokat támogató alapítványnak – olyan tehetségeket szeretnének az F1-ig juttatni, akik rendelkezik Bianchi minden erényével.

Megkezdte működését a Jules Bianchi Társaság, melyet a 2014 októberében halálos balesetet szenvedő francia versenyző emlékére alapítottak azzal a céllal, hogy hozzásegítsék a 8 és 13 év közti fiatal gokartos tehetségeket, hogy komolyabb szinten is megcsillanthassák tehetségüket, s akár a Formula-1-ig is eljussanak. Amint a család elmondta, a francia sztár tragikusan rövid karrierje során megfigyelhették, hogy sok tehetségnek nincs meg a kellő anyagi háttere ahhoz, hogy olyan magasra törjenek, minta arra adottságaik feljogosítanák őket.

A programba legalább négy versenyzőt választanak ki, akiket többek közt a világ- és Európa-bajnokságon támogatnak, évente tíz futamot és teszteket finanszíroznak számukra. A támogatás három évre megújítható, majd a ciklus végén a legjobbakat a kapcsolati tőkéjük felhasználásával elindítják a formulaautós versenyzés felé vezető úton. Amennyiben a vártnál nagyobb költségvetés jön össze, további pilóták is támogatásban részesülnek.

bianchi_2014_d



„A szervezet legfontosabb missziója, hogy minden részt vevő versenyző számára megadja az ahhoz szükséges segítséget, hogy sikerüljön megmutatniuk mindazt, amire tehetségük feljogosítja őket. Ahogy az is célunk, hogy kapcsolatban állva e versenyzőkkel kihasználhassák a szervezet megbízható és hatékony hálózatát, és végigvezessük őket karrierjük útján” – olvasható az alapítvány honlapján.

Az alapítvány útmutatója a fiatal tehetségeknek – Jules Bianchi erényeit követve:

- Mutass sportszerűséget!
- Légy alázatos!
- Szívesen foglalkozz a fizikai felkészüléssel!
- Légy győztes jellem!
- Tiszteld a gépet!
- Tisztelt a személyzetet!
- Soha ne add fel!
- Foglalkozz a műszaki dolgokkal!
- Figyelj a megjelenésedre!
- Versenynapon hagyd a mobilod a hotelben!
- Mindig mosolyogj!
- Minden helyzetben urald magad!
- Mindig légy pontos!
- Mutass jó képet magadról, csapatodról és partnereidről!
- Ha mindezt megteszed, azzal tiszteletet mutatsz a sportág és Jules emléke iránt!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: