DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Schumacher kitüntetésben részesül pénteken

Pályafutásáért, valamint karrierje során mutatott teljesítményéért kapja meg a Nürburgring Díjat Michael Schumacher, amelyet a pálya képviselői május 27-én, pénteken adnak át.

A Nürburgring rendkívül különleges helyszín Schumacher számára, a hétszeres világbajnok ugyanis összesen öt alkalommal tudott nyerni a legendás versenypályán: 1995-ben, 2000-ben, 2001-ben, 2004-ben és 2006-ban győzedelmeskedett a tradicionális helyszínen. Ám nemcsak az itt szerzett elsőségeiért, hanem teljes pályafutásáért kapja meg Schumacher a Nürburgring Díjat.

 Schumi



A kitüntetést Schumacher menedzsere, Sabine Kehm fogja átvenni pénteken, az eseményen pedig ott lesz Norbert Haug, a hétszeres világbajnok régi barátja is, aki beszédet tart majd. A Nürburgring Díjat további két kategóriában osztják majd ki: a Mercedes AMG az „Év márkája” címet kapja majd meg, az „Év nagykövete” pedig az előadóművész és csapattulajdonos Smudo lesz.

A család és a barátok folyamatosan bíznak benne, hogy a Schumacher felé irányuló támogatások segítenek neki abban, hogy mihamarabb felépüljön. A hétszeres világbajnok 2013-ban szenvedett súlyos síbalesetet, azóta otthonában gyógyul, ám a család nem ad ki az állapotával kapcsolatos híreket.

A Monacói Nagydíj előtt a versenyzők is Schumacher előtt tisztelegtek, ugyanis újra megrendezték a jótékonysági focimeccset, amelyen korábban a hétszeres világbajnok is mindig részt vett. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: