DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

F1-es foci: Alonso csapata 3-1-re nyert

A Monacói Nagydíj előtt jótékonysági meccset rendeztek a Formula-1-es pilóták és az Albert herceg által vezetett All Stars XI között. A pilóták csapata meggyőzően nyerte a mérkőzést.

Monaco más, mint a többi verseny, már csak azért is, mert a nagydíj előtti héten a versenyzők hagyományosan futballmeccsen vesznek részt más hírességek ellen: az ideire felvonásra kedden került sor a II. Lajos Stadionban, a bevételt hátrányos sorsú gyermekekre fordították.

A Formula-1-esek válogatottját – Nazionale Piloti – Fernando Alonso vezette csapatkapitányként, a pályára lépett a Spanyol Nagydíj nyertese, Max Verstappen, Felipe Massa, Felipe Nasr, Sergio Perez és Carlos Sainz is a mezőny tagjai közül. A versenyzőkhöz több visszavonult profi labdarúgó, köztük Emmanuel Petit és William Gallas csatlakozott.



Az All Stars XI csapatot nem más, mint Albert monacói herceg vezette, edzőjük pedig a Leicester Cityvel Premier League-t nyerő Claudio Ranieri volt, akárcsak egy évvel ezelőtt. A korábbi MotoGP-s, Loris Capirossi, Peter Runggaldier és Dominik Paris síelők, José Cobos futballista és hasonló hírességek szerepeltek ebben a csapatban.

A 90 perces mérkőzés 3-1-re zárult a pilóták győzelmével: Fernando Alonso egy szenzációs szabadrúgásgólt szerzett csapata számára.

Egy hónap múlva újabb focimeccset láthatunk F1-esek szereplésével: Sebastian Vettel és a kosaras Dirk Nowitzki csapatai Mainzban fognak összecsapni egymással. A jótékonyságú célú esemény az agysérülések kutatására és fiatalok támogatására gyűjt pénzt, egyúttal Michael Schumacher előtt tiszteleg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: