DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Egy F1-es pilóta is dühönghet a közutakon

Felipe Nasr nemcsak a versenyautókat imádja, hanem a közúti járgányokért is rajong – a brazil pilóta kulisszatitkokat árult el szabálytalankodásairól, vezetési stílusáról.

A Sauber versenyzője már gyermekkorában elhatározta, hogy mit fog vásárolni magának először, amikor összegyűlik rá a pénze – vágyai teljesültek, és nagyon büszke rá, hogy sikerült elérnie azt, amit szeretett volna. „Mindig az volt az álmom, hogy vezethessek egy BMW-t, mert amikor kicsi voltam, édesapám vett egy M3-ast. Azt mondtam magamnak, ha felnövök, akkor nekem is lesz egy az „M” kategóriából. Ezt az álmomat meg tudtam valósítani, van egy M4-esem, és ez nagyon jó érzés.”

Nasr



A brazil megfogalmazta a két legfontosabb dolgot, amire szükség van egy autóban: „Szeretem a kényelmet és a sportosságot. Ha az ember városban utazik, akkor jó érzés benne ülni, de ha autópályán megyek, és ha egy kicsit több erőre van szükség, akkor is legyen ott.”

Nasr tisztán emlékszik a pillanatra, amikor először ülhetett a volán mögé, és elmondta, a mai napig meghatározó élmény számára. „Az első autó, amit vezettem, egy Volkswagen Beetle volt a ’80-as évekből. Ezzel tanultam meg, hogy hogyan kell váltani. A nagybátyán tanított meg, amikor 12 éves voltam. Azóta pedig semmit nem változott a szeretetem a régi autók iránt. A mai napig örülök, ha egy régi darabot meglátok.”

A 23 éves pilóta elmondta, próbál higgadtan vezetni, ám tisztában van vele, hogy a vezetés olykor stresszes a közutakon. „Néha ki kell adni a dühödet, mert sok mindent megél az ember, amikor úton van. De én általában nyugodt vagyok.”

Nasr azt is elárulta, néhányszor előfordult már, hogy szabálytalankodásért megbüntették, ám legutóbb csak minimálisan lépte át a sebességkorlátozást, amelyre így emlékszik vissza: „Brazíliában volt, a testvérem autójával. Ő kapta érte a pontokat és természetesen egyáltalán nem volt boldog.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: