DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Azt mondják, Dennis kiakadt Alonso alakítására

Az Abu Dhabi Nagydíj hétvégéjén még mindig szóban forog a McLaren pilótáinak viccelődése, amit a két héttel ezelőtti interlagosi hétvégén mutattak be, noha immár nem pozitív értelemben.

A Brazil Nagydíj időmérőjén Fernando Alonso korai kiállása ellenére is magára vonta a figyelmet, amikor a pálya mellett napozást színlelve pózolt a kameráknak, majd pedig amikor csapattársával, Jenson Buttonnal kimerészkedtek a dobogóra, hogy onnan integessenek a rajongóknak.

Dppi_00115010_328



Míg a világ jól szórakozott a McLaren pilótáinak tragikomikus helyzetén és az interneten futótűzként terjedtek az ezzel kapcsolatos átdolgozott képek, a spanyol El Mundo szerint az istálló vezérigazgatója, Ron Dennis egyáltalán nem volt elragadtatva a látottaktól. A lap ugyanis azt állítja, hogy a nem a helyszínen tartózkodó Dennis a történtek után felhívta a csapat versenyigazgatóját, Eric Boullier-t, hogy dühösen számon kérje rajta a pilótáik viselkedését. „Nem vagy képes kontrollálni a versenyzőidet? Mi a fenét csinálnak? Fegyelmezd őket!” - idézi Dennis állítólagos szavait az El Mundo.

A McLarennél persze nem hagyták szó nélkül, hogy ilyen dolgokat írjanak róluk a lapok, pláne úgy, hogy elmondásuk szerint egy szó sem igaz belőle. A csapat egy szóvivője ezt egyértelműsítette is a Pitpass nevű szaklapnak.

„Ez a beszámoló teljesen nonszensz. Tehát hogy kristálytisztává tegyük az El Mundo újságírója számára is, ennek semmi valóságalapja nincs” - hangzik a csapat cáfolata.

Persze teljesen hihető, hogy tényleg nem zajlott le a fent vázolt telefonbeszélgetés, de nem véletlen, hogy a McLarennel kapcsolatban bukkannak fel időről időre az istálló ridegségét firtató jelentések, hiszen Ron Dennis mindig is olyan vezető hírében állt, aki nem szerette, ha mindenféle sallangok elvonják a csapat figyelmét a versenyzésről. Ennek példája lehet, hogy az austini elmosott időmérőn a McLaren azon kevés csapatok egyike volt, amelyek tagjai nem próbálták rögtönzött bemutatókkal szórakoztatni a közönséget, illetve a napokban éppen maga Dennis tett olyan nyilatkozatot, miszerint ha Lewis Hamilton visszatérne a csapatához, ott nem élhetne olyan felszabadult pályán kívüli életet, mint most a Mercedes kötelékében teszi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: