DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Corinna Schumacher világbajnokságot rendez

A német pilóta felesége már korábban is rendezett lovasversenyeket, mégis nagy meglepetésként robbant a hír, hogy ő szervezheti meg a 2016-os világbajnokságot.

corinna3



A Nemzetközi Lovassport Szövetség kedden Brazíliában döntött arról, hogy jövő év augusztusában Michael Schumacher felesége, Corinna a CS-Ranch-on rendezheti meg a lovas világbajnokságot. A torna - melyre a világ minden tájáról várják a versenyzőket - előkészületei lassan el is kezdődnek. A birtokot a család 2005-ben alakította ki a svájci Givrins-ben, az évek során pedig az ország legnagyobb és legmodernebb lovas létesítményévé nőtte ki magát. 

Corinna maga is szenvedélyes lovas, amatőr kategóriában számos díjat nyert már, 2010-ben pedig Európa-bajnok lett western stílusú díjlovaglásban. A család korábban rendszeresen szervezett nemzetközi lovassport-eseményeket - többek között a 2014-es junior Európa-bajnokságot is -, melyek annyira népszerűek voltak, hogy nem tudtak minden nevezést fogadni. Corinna lovaglás iránti szenvedélyét lánya, Gina Maria is örökölte, ő már 17 évesen világelső volt a junior western lovasok ranglistáján. Tavaly a világbajnokságot, idén nyáron egyéniben és csapatban az Európa-bajnokságot is megnyerte – utóbbit szintén a család birtokán tartottak meg.  

corinna1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: