DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Ilyen Webber és Vettel kapcsolata valójában

Mark Webber nemrég kiadott önéletrajzi könyvében a tőle megszokott őszinteséggel tálalt ki F1-es pályafutása legkényesebb részleteiről, és azt gondolhatnánk, hogy ezek után csak tovább romlott a viszonya volt csapattársával.

Az F1-es visszavonulása óta a WEC-ben versenyző ausztrál ugyanakkor a motorsport.com-nak nyilatkozva elárult néhány érdekes részletet a könyv születésével kapcsolatban, aminek Sebastian Vettelhez és a Red Bull-vezér Dietrich Mateschitznek is köze van.

„A könyv megjelenése előtt Sebbel és Dietrich-kel is beszéltem, hogy egyeztessek velük egy-két részletet, és az áldásukat kérjem rá. A könyv nem támadás akart lenni bárkivel szemben, egyszerűen csak őszintén leírom benne, hogy mit éreztem abban az időszakban, és mi mindenen mentem keresztül F1-es pályafutásom során. Nem Red Bullról szól ez a könyv, hanem Milton Keynes-ről, a versenycsapatról. Embert próbáló időszak volt az mindannyiunk számára, ezért éreztem fontosnak részletesen leírni, hogy mi is volt a valóság” – árulta el Webber, aki tehát a lehető legkorrektebb módon járt el a könyv szereplőivel szemben.



 A 38 éves pilóta azt is elmondta, nem botránykönyvet szándékozott írni, és eleinte ezért is vonakodott az ötlettől, hogy klaviatúra mögé üljön, ám a pályafutási kezdeti szakaszában átélt sztorik elmesélése iránt akkora vágyat érzett, hogy valójában emiatt kezdte el megalkotni önéletrajzi művét.

„Eleinte nem igazán rajongtam az ötletért, hogy könyvet írjak, és el kell, hogy mondjam, hogy sokkal jobban élveztem a korai versenyzői éveim, a sok-sok megpróbáltatás és kitartás, annak az elszántságnak a leírását, ami eljuttatott az F1-ig. Csak írás közben csodálkoztam rá, hogy ’azta, mennyi mindent elértünk, amit akartunk’, és ez büszkeséggel tölt el. Szerintem az olvasókat is ez a rész lepte meg a leginkább, hogy mennyire kemény út vezetett el az F1-ig. Jó volt ezt megosztani mindenkivel” – talált rá az önkifejezés egy új formájára az ex-F1-es versenyző.

A legtöbbeket mégis az a kérdés foglalkoztatja, hogyan alakult személyes kapcsolata volt csapattársával Sebastian Vettellel – akivel F1-es karrierje utolsó éveiben számos összetűzésbe került a pályán és azon kívül is – F1-es visszavonulása, valamint önéletrajzi könyvének megjelenése óta. 

Erről Webber a következőket mondta: „Függetlenül attól, hogy a Red Bullnál vezet vagy máshol, úgy gondolom, hogy a kapcsolatunk nagyon pozitív fordulatot vett a visszavonulásom óta. Amikor a Red Bullnál voltunk, egymás felségterületére hatoltunk be, és nem volt könnyű kezelni ezt a helyzetet. Sokat tanultunk magunkról ez idő alatt, én a pályafutásom végén, míg Seb a sajátja elején. Nagyon gyorsan megváltozott a kapcsolatunk, ahogy egyre élesebb helyzetekbe kerültünk a pályán. De most, hogy én már nem vagyok az F1-ben, megint megváltozott minden. Nincs sok ellenségem az életben, ha van egyáltalán, és Seb biztosan nincs közöttük. Nagyon tiszteljük egymást. Ez végső soron akkor is így volt, amikor még egymás ellen versenyeztünk, de most még inkább így van” – vázolta a valós helyzetet az ausztrál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: